Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES PALAU-SACOSTA

Navegació

Menú principal

Reculls de Premsa

Imatge de complement Ampliar imatge
El nou local social del barri de Palau-sacosta de Girona s’inaugurarà dijous que ve

 Tenir un espai cívic per a les entitats era una reivindicació històrica

 S’ha fet a les antigues cases del director i del conserge de la residència de la gent gran

 

El barri de Palau-sacosta de Girona inaugurarà dijous que ve al vespre el tant reivindicat local social del barri, que s’ha construït a les antigues cases del director i del conserge de la residència assistida de gent gran de la Creu de Palau, situades al número 2 del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. El president de l’associació de veïns i veïnes Palau-Sacosta, Romà Monreal, es mostra molt satisfet de poder per fi comptar amb un espai de trobada al barri i agraeix sobretot la tasca de la regidora de barri, M. Àngels Planas: “Ha estat una aposta forta d’ella.” La inauguració serà a les 8 del vespre i estarà presidida per l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Annex: LOCAL SOCIAL PALAU-SACOSTA  (jpeg 103.46KB)
Imatge de complement Ampliar imatge Link
Girona beneeix el bestiar en la tradicional festa de Sant Antoni Abad 2018

 

Els animals han protagonitzat un any més la desfilada de la tradicional festa de Sant Antoni Abad a Palau-sacosta

Annex: foto  (JPG 96.29KB)
Imatge de complement Ampliar imatge
Els veïns de Palau hi tenen molt a dir

 

El president de l'associació de veïns del barri reclama «més diàleg» i aposta per accelerar la creació d'aparcaments dissuasius a les entrades de la ciutat per tal d'evitar que els voltants de l'estadi de Montilivi siguin «un caos» els dies de partit

 

L'ascens del Girona a Primera Divisió no transformarà la ciutat radicalment però sí que farà que durant els dies de partit els barris de Montilivi i, sobretot, de Palau-Sacosta vegin alterat considerablement el seu dia a dia. El dispositiu de seguretat al voltant de l'estadi de Montilivis'ampliarà i això impedirà que es pugui aparcar al voltant del camp, com passava fins ara. A més a més, entre altres mesures l'avinguda de Montilivi quedarà tallada, per baix, a l'altura de la cruïlla amb Puigsacalm i, per dalt, a Jocs Olímpics mentre que tampoc es podrà circular ni estacionar a Mas Barril.

La Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra estan treballant colze a colze per establir el millor desplegament possible per a atenuar els efectes que pugui provocar un dia de partit a Primera Divisió. Amb el tall de seguretat ampliat es perdran espais adreçats a l'aparcament com el gol nord, els de la zona de l'institut i Mas Barril. El dispositiu es desplega sis hores abans del partit i per tant no hi podrà haver vehicles estacionats dins del perímetre. En aquest sentit, en declaracions a Diari de Girona, el cap de la Policia Municipal Joan Jou apostava per fer servir quatre punts d'aparcament alternatius els dies de partit (el centre Verd, el Pavelló de Palau, El Parc Tecnològic i el polígon de Mas Gri). Des de la Policia Municipal de la ciutat es reconeixia haver parlat ja amb els bars propers al camp perquè no serveixin begudes en gots de vidres i també amb la universitat per tal de fer compatibles els partits que es puguin disputar en dilluns o divendres amb les classes. Tanmateix, en aquest diàleg de la Policia hi manca un protagonista destacat, la veu de la ciutadania. O el que és el mateix, els veïns afecats pels talls dels carrers. «Abans que apareguin els problemes cal dialogar al màxim amb tothom. Trobo bé que s'hagi parlat amb els bars, la policia i la universitat però falta la ciutadania. S'ha d'enraoanar amb tothom», assegura Romà Monreal, el president de l'associació de veïns de Palau-sacosta.

Romà Monreal va trobar-se dilluns al vespre mateix amb les regidores, Maria Àngels Planas i Sílvia Paneque en una conversa oberta amb de l'Associació de Veïns per tractar diferents temes referents al barri. Des de l'agrupació, es tem que el barri sigui un caos cada vegada que el Girona jugui contra un dels grans de Primera Divisió i per aquest motiu s'aposta per mirar de ventar una empenta definitiva als aparcaments dissuasius als accessos de la ciutat (Centre Verd, Domeny i Parc Científic i Tecnològic a la zona de la Creueta). «Cal fer-ho perquè hi ha hagut un fet transcendental a la ciutat com és l'ascens del Girona a Primera. Està justificat per-los perquè si no, la ciutat serà un caos. Ara és el moment clau. Cal dialogar i posar fil a l'agulla abans que apareguin els problemes grossos», considera Monreal.

La trobada amb la regidora va tenir lloc a la Residència Geriàtrica de gent gran de Palau-sacosta i va servir també per tractar d'altres temes d'interès pel barri com la manca de policia i de seguretat. L'Associació aposta per la instal·lació de càmeres de seguretat a la rotonda de Mas Gri per controlar els vehicles que entren per l'accés a Girona Sud però la mesura sembla complicada que es pugui dur a terme.

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
El barri de Palau-sacosta a Girona tindrà local social a principi de l'any vinent

 

 L'espai ha estat una reivindicació veïnal històrica

 Dependrà del centre cívic de Pla de Palau-Sant Pau

 Es preveu que l'obra comenci passat l'estiu

Imatge de complement Ampliar imatge Link
Un Esclat d'entre 2.500 i 3.500 metres quadrats

 Bonpreu té un acord amb el propietari d'una parcel·la del sector Can Turon però no hi ha res signat ni té els permisos de l'Ajuntament de Girona, segons van afirmar ahir fonts de l'empresa. Aquestes mateixes fonts van assegurar que l'empresa té ganes, voluntat i capacitat per créixer a la ciutat de Girona: “Si l'hipermercat no es fes al sector Can Turon es podria fer en alguna altra zona de la ciutat.”

La companyia Leroy Merlin també està interessada a instal·lar-se al sector Can Turon. Seria el primer que hi hauria a la demarcació Girona. Leroy Merlin és una companyia “líder en condicionament de la llar a l'Estat espanyol (bricolatge, construcció, decoració i jardineria)”. El grup està en plena fase d'expansió i fins al 2020 preveu obrir 25 nous punts de venda a l'Estat, que representarien una inversió de 707 milions d'euros i la creació de 3.200 llocs de treball directes i 1.200 d'indirectes.

Annex: FOTO  (jpg 92.08KB)
Enllaç:  NOTICIA 
Imatge de complement Ampliar imatge Link
Palau-sacosta celebra la Festa de Sant Antoni, tot i la pluja

 

DIARI DE GIRONA Ampliar imatge Link
Els veïns de Palau reclamen policia de barri a l'Ajuntament

 

L'associació es reunirà el proper 15 de desembre amb la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, per exposar-li els problemes de seguretat al barri - Fa poc s'ha produït una onada de robatoris

noticia del Diari Ampliar imatge Link
Veïns de la Creu de Palau volen muntar patrulles perquè hi ha «molts robatoris»

 

Veïns de la Creu de Palau volen muntar patrulles perquè hi ha «molts robatoris»

Els veïns de la Creu de Palau estan tipus dels robatoris. Per posar-hi fi, afirmen que estan treballant per munta patrulles veïnals, que vigilin els habitatges de la zona. En aquesta àrea de Girona asseguren que des de finals d´agost hi ha continuats assalts a les vivendes. Cap d´ell violent però que ha suposat perdre objectes de valor de molts veïns.

Imatge de complement Ampliar imatge Link
Inicien les obres del local social de Palau-sacosta

 

Inicien les obres del local social de Palau-sacosta

Els treballs per arranjar l'edifici que s'ha de convertir en el nou local social de l'Associació de Veïns i entitats del barri de Palau-sacosta han començat recentment. Els treballs, de moment, se centren en el desenrunament i la neteja de la finca, que durant molts anys ha estat tancada i on, fins i tot, hi havia ocupes, que havien deixat l'interior malmès. Es tracta de rehabilitar la casa del director i del conserge de la residència de gent gran que hi ha al carrer Jocs Olímpics.

Antigament, l'associació de veïns estava de lloguer en un local del mateix carrer, però es va considerar que s'estaven malbaratant el diners i es va apostar per rehabilitar aquests edificis, que l'Ajuntament va comprar fa uns anys, tal com ha explicat el president de l'Associació de Veïns, Romà Monreal. De moment, quan convé, la residència els deixa un local per poder fer les reunions.

L'objectiu és que els treballs de desenrunament acabin cap a l'octubre i es tingui a punt el projecte per poder actuar ja amb obra nova. Els veïns dels barris de Palau- sacosta, l'Avellaneda i Mas Xirgu van escollir aquesta actuació en les votacions dels pressupostos participats d'aquest any. La partida destinada és de 53.418,12 euros.

 

 

Imatge de complement Link
CAVALCADA DE SANT ANTONI 2016

 

Els cavalls, protagonistes de la cavalcada de Sant Antoni a Girona

Annex: FOTO CAVALCADA  (jpg 93.11KB)
FESTA DE SANT ANTONI 2016
El bestiar, protagonista de Sant Antoni

 La Cobla La Bisbal Jove va ser l'encarregada de l'audició de sardanes al barri Palau-sacosta de Girona i a la mitja part es van subhastar peus de porc

Imatge de complement Ampliar imatge Link
Un accident a Palau porta els veïns a reclamar millores en una cruïlla

 

Fa anys que reclamen alguna actuació en una zona on hi ha el club de tennis i l'escola Montessori

 

18.02.2015 | 07:32

Els veïns ja fa anys que reclamen a l'Ajuntament una solució per a aquest encreuament. De fet, fa aproximadament un any es va fer una reunió entre representants municipals i veïns on va quedar clar que la solució més adequada seria seria un encreuament regulat amb semàfors.

 

Inicialment s'havia parlat de la possibilitat d'una rotonda. No obstant, el cost era més elevat. A més, els semàfors permetrien enir un vial més ampli, fer les voreres i deixar fins i tot espai per a un carril bici. En el cas de la rotonda, en canvi, seria més difícil fer el carril bici, i com que s'hauria de fer un pas de vianants a l'entrada i a la sortida, la rotonda perdria part del seu sentit.

Ficar cullerada als pressupostos participats
ROMÀ MONREAL BOSCH, PRESIDENT DE L'AV PALAU-SACOSTA

 

 

Girona prohibirà l´accés de vehicles pesants al carrer Jocs Olímpics de Palau

 

Girona prohibirà l'accés de vehicles pesants al carrer Jocs Olímpics de Palau

Imatge de complement Ampliar imatge
..

Els veïns de Palau volen que es deixin de fer exàmens de conduir per evitar cotxes abonyegats, embussos i invicisme

Els veïns de Palau-sacosta, i molt especialment els de la zona de Jocs Olímpics, volen que el barri deixi de ser zona d'inici dels exàmens del carnet de conduir i que, conseqüentment, s'hi deixin de fer pràctiques. Segons denuncien, estan cansats de trobar-se amb cotxes abonyegats o ratllats, de patir embussos i de descobrir el terra de ple de papers i burilles procedents d'alumnes que esperen el seu torn.

Per això, creuen que la zona de pràctiques i examen s'hauria de traslladar a algun polígon, on no es pugui molestar els residents. L'associació de veïns es reunirà amb el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), el proper 19 de març per tal de tractar la qüestió. Segons ha explicat el seu president, Romà Monreal, la decisió depèn de la Direcció General de Trànsit (estatal), però esperen comptar amb el suport del consistori per tal que el diàleg amb la DGT sigui més "fluid".

Els veïns de Jocs Olímpics, encapçalats per Carmen López, asseguren que estan cansats de la "massificació" que pateix el barri perquè totes les autoescoles de la demarcació hi van a fer pràctiques i exàmens. Això els provoca, asseguren, molts embussos, trobar-se amb cotxes ratllats i abonyegats i el terra ple de deixalles tirades per alumnes que esperen que arribi el seu torn.

Fins i tot, indiquen, es va haver de canviar una tanca perimetral perquè la gent s'hi asseia i es va acabar fent malbé. A banda dels cotxes de les autoescoles, els veïns també es troben amb tràilers que hi van a fer pràctiques i, durant els caps de setmana, amb pares que porten els fills a fer pràctiques pel seu compte, amb el risc que això comporta. "Tenim un parc per a nens, i realment hi ha un perill, perquè imagina't si una criatura passa per darrere d'un cotxe en pràctiques...", indica López.

Les tensions entre les autoescoles i els habitants de la zona ja s'han traduït en algun enfrontament. Per això, els veïns creuen que les pràctiques s'haurien de desplaçar a un polígon industrial on no hi hagi residents a prop, per tal que els alumnes puguin fer pràctiques i examinar-se sense que ningú en surti perjudicat. "No tenim per què aguantar-ho nosaltres", afirma López.

 

Per això, l'associació de veïns ha demanat una reunió amb l'Ajuntament pel proper 19 de març. L'objectiu, segons Monreal, és aconseguir el suport municipal per poder dialogar d'una manera més efectiva i directa amb la DGT. Entre els polígons que es proposen com a alternativa hi ha els propers al Parc de Bombers o a l'Avellaneda. L'objectiu, això sí, és aconseguir trobar una ubicació on no molestin a ningú. "No volem traslladar el problema a altres veïns", aclareix López.

Imatge de complement
Noticia Diari de Girona
AUTOESCOLES

Les autoescoles neguen que causin problemes i no es volentrasladar  GIRONA | LAURA FANALS Les autoescoles gironines han negat que els seus alumnes hagin ratllat o abonyegat cotxes durant les seves pràctiques o exàmens a Palau-sacosta, tal com han denunciat els veïns de la zona. Segons ha explicat el president de l'Associació d'Autoescoles de les Comarques de Girona, Joan Sala, durant aquest 2014 l'examen de circulació només s'ha realitzat vuit vegades a Palau, tot negant que els alumnes embrutin el barri i causin embussos. A més, diu que no poden traslladar l'examen a un polígon industrial perquè han de prioritzar la seguretat dels alumnes. De moment, l'Associació d'Autoescoles ja ha parlat amb el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), i Sala està disposat a assistir a la reunió programada pel 19 de març per debatre la qüestió. "És mentida que els cotxes d'autescola n'abonyeguin d'altres, perquè precisament són els més segurs que hi ha, ja que són dues persones, professor i alumne, les que en tenen cura", indica Sala. "Al contrari, hi ha cotxes d'autoescola que han estat ratllats pels veïns i tenim documents d'assegurances que ho demostren", afegeix. Sala també nega que els vehicles d'autoescola causin embussos, tal com denunciaven els veïns. Segons indica, sí que de tant en tant circulen vehicles pesats que fan pràctiques, però assegura que hi ha una "rotació constant" i que per tant no causen un conflicte de trànsit. També nega que es produeixin conflictes amb els residents: "Potser sí que algun s'ha trobat amb un cotxe d'autoescola que trigava una mica a aparcar, però que nosaltres sapiguem això no ha comportat tensions", assenyala. Pel que fa als alumnes, Sala admet que potser sí que tiren algunes burilles a terra, però recorda que al barri també hi viuen estudiants i veïns i que segur que "les caques de gossos no són dels alumnes d'autoescola". També indica que el fet d'ubicar els exàmens allà porta moviment econòmic a la zona, ja que per exemple els alumnes consumeixen a la cafeteria del barri. Per tot plegat, Sala refusa la possibilitat de canviar la zona d'examen, tal com reclamen els veïns. "No podem anar a un polígon perquè, si un alumne s'ha de quedar esperant tot sol a les vuit del matí, hi ha el risc d'assetjament, cosa que ja ha passat en més d'una ocasió", explica el representant de les autoescoles gironines. A més, assenyala que necessiten un lloc on els alumnes puguin aixoplugar-se si plou, un lavabo on poder anar i un lloc on poder esperar-se amb seguretat. Sala, doncs, rebutja les queixes veïnals, tot i que està disposat a parlar-ne. Per tant, s'ha ofert per assistir a la reunió programada pel proper 19 de març entre els veïns i l'Ajuntament per poder oferir el seu punt de vista. Les rutes d'examen no depenen del consistori sinó de Trànsit, però els veïns volen convèncer l'Ajuntament perquè els doni suport i negociï amb Trànsit el trasllat de la zona d'examinació cap a una àrea menys poblada.

Peregrinació dels partits polítics -

 

Ara que vénen eleccions polítiques, comença el rosari de peregrinacions d'alguns partits, trucant a les portes de les associacions de veïns dels barris i de les entitats de la ciutat, a fi de quedar un dia per a que expliquem les nostres inquietuds o demandes, que tenim com a AV vers el barri o la ciutat. I acaben amb un “espero la vostra resposta”.

 A nosaltres, que treballem cada dia, cada mes, cada any pel bé del barri i per la ciutat, no ens agrada aquesta actitud interessada. Hi ha partits polítics que segueixen amb la mateixa inèrcia, i això que estem al 2014, no hi ha manera que canviïn i reaccionin. Les AV i les entitats volem polítics de proximitat, que treballin amb nosaltres cada dia de l'any. No s'hi val a venir ara, uns mesos abans de les eleccions.

 Però en quin món viuen determinats partits polítics? Encara estan manats des de dalt, des de la cúpula dels seus partits, que no noten la crisi i que no volen canviar el sistema electoral, perquè només els beneficia a ells. On són els polítics de barri de certs partits?

 Els temps estan canviant i som els ciutadans els que portem les iniciatives col·laborant amb els polítics. Són ells els que han d'estar al nostre servei i no a l'inrevés; i, per tant, s'han de posar amb nosaltres a treballar conjuntament el dia a dia, tant si estan a l'equip de govern, com a l'oposició i aprofitar al màxim els nostres recursos.

 

 

Girona

 

ROMÀ MONREAL I BOSCH PRESIDENT DE L'AV PALAU-SACOSTA

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge Link
TRADICIONAL FESTA DE SANT ANTONI A PALAU-SACOSTA 19 de gener de 2014

 Palau-Sacosta va celebrar la festa de Sant Antoni amb sardanes i la tradicional benedicció dels animals. La dansa nacional catalana va ser molt present en una festa que va tenir dues actuacions de la cobla La Bisbal Jove. Una primera amb quatre temes i una segona amb sis. No hi va faltar tampoc la missa solemne que va obrir la festivitat a les onze amb l'actuació de la Coral Sant Miquel.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
Inauguren el local de l´associació de veïns de Palau-sacosta

 L'Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta va inaugurar ahir la seva nova seu, que vol ser un espai de trobada per a tots els habitants del barri.

Imatge de complement Ampliar imatge
Girona inicia els actes de «desgreuge» per les annexions de fa 50 anys

 L'Ajuntament i representats de Sta. Eugènia, Sant Daniel i Palau-sacosta faran accions conjuntesL'Ajuntament i representats de Sta. Eugènia, Sant Daniel i Palau-sacosta faran accions conjuntesL'Ajuntament i representats de Sta. Eugènia, Sant Daniel i Palau-sacosta faran accions conjuntes

Imatge de complement Ampliar imatge
Palau-sacosta recorda el seu passat de poble independent

 El barri de Girona va celebrar ahir, en la festa de Sant Antoni, el 50è aniversari de l'annexió amb la ciutat gironina

Imatge de complement Ampliar imatge
Es crea la nova associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta

 

Els pastorets de Palau-sacosta

NARCÍS CADENA MASÓ
A la sala d'estar de cada planta de la Residència Assistida de la Creu de Palau, de manera individual o en grup, persones adultes i nens han fet possible que cada dia fos diferent. Col·legis d'aquest barri: el Bosc de la Pabordia, cantant nadales; el Montessori, amb el tió; les Alzines i les seves nadales; el grup de nens i nenes de Palau-sacosta, fent els Pastorets, etc. Tothom ha realitzat un acte solidari fent la vida més agradable als residents, apaivagant-los una mica la soledat.

El relleu generacional va arribar a l'Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta. El grup infantil creix. L'integren dinou persones, entre nens i nenes, però encara no han escollit un nom. Sota la direcció del pacient Sr. Xavier Bosch, el dia 27 de desembre, els petits actors posaren en escena els pastorets de Palau-sacosta. Una obra adaptada on podem veure el comú de moltes religions: fer als altres el que t'agradaria que et fessin a tu. En Lluquet i en Rovelló són uns nens acollits per una bona gent d'un mas de Palau, on els tracten com a fills. El narrador i la narradora intervenen amb explicacions a cada part. És una barreja de realitat i fantasia; de raó i sentiment... Els protagonistes en ser temptats s'angoixen, queden desorientats i s'espanten. Un narrador parla dels àngels caiguts. En compto nou: dos caps representen l'ambició i l'orgull, i els set restants, la supèrbia, avarícia, luxúria, ira, gola, enveja i la mandra. Però quan el bé se'ls manifesta recuperen la seguretat. Confien i s'enforteixen amb les paraules: no tingueu por! Pau als homes de bona voluntat. Llavors ofereixen presents al nounat. Resum: el que s'oposa a l'espiritualitat no és la materialitat, sinó el nostre ego. “Cada dia hauria de ser Nadal.”

Girona

FOTO  (jpg 59.34KB)