Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES PALAU-SACOSTA

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
14/06/2018

 21 DE JUNY DE 2018 A LES 20 H

T'ESPEREM !

ENFORTIM EL BARRI

NOU PUNT DE TROBADA 

Imatge de complement Ampliar imatge
15/05/2018

1- Destinar 25.000,00 € a la segona fase del local social. Obres segona fase del local social, dedicats a acabar els accessos i voltants de fora del local. 

2- Destinar 20.000,00 € per condicionar l’interior del local social

3- Itinerari saludable. Des de la font de Mas Abella fins a l’escola especial Font de l’Abella

4- ARRANJAMENT DE LA VORERA ENTRE EL CARRER MAS FIGUERES I CREU DE PALAU. 

5- Es proposa el trasllat dels element de joc infantil i mobiliari urbà del parc existent al carrer Ricard Viladesau i Caner, cap al parc infantil del carrer Illes Balears. Ampliant d’aquesta manera la seva àrea de jocs i potenciant l’ús d’aquest parc

Imatge de complement Ampliar imatge
19/03/2018

 

CALENDARI DEL 
PROCÉS PARTICIPATIU

Calendari del procés participatiu 2018

Imatge de complement Ampliar imatge
16/03/2018

 PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL DE PALAU-SACOSTA

DIUMENGE , 18 DE MARÇ DE 2018 A LES 7 DE LA TARDA

Imatge de complement Ampliar imatge
15/03/2018

 També els veïns de Palau-sacosta n'han reivindicat per acabar amb els robatoris i controlar l'entrada de vehicles per Girona Sud en direcció a l'estadi de Montilivi, mentre que el consistori, durant l'alcaldia de Carles Puigdemont, es va plantejar la possibilitat d'ubicar-ne al Mercat i als eixos comercials per evitar robatoris.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/03/2018

 

 Què és? 

L'Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta va néixer amb l'objectiu de mantenir les festes tradicionals de l'antic municipi de Palau-sacosta i, alhora, organitzar activitats culturals i de gestió de l'oci que facilitessin la interrelació  dels veïns i amics de Palau i de tota la ciutadania en general. També, ja que no hi havia una Associació de Veïns que representés el conjunt del territori de l’antic municipi de Palau-sacosta, es va incloure com un dels objectius l’aconseguir locals socials adients i propers per a ús de la ciutadania.

La dispersió de la població i els profunds canvis que ha significat el creixement de la ciutat de Girona cap a Palau-sacosta a partir de 1963, any de l’annexió forçosa del municipi a la ciutat de Girona, podia significar la despersonalització de l’antic poble i que s’acabessin perdent els referents històrics, socioculturals i identitaris i, fins i tot, les festes tradicionals. Això feia necessària la creació d'una entitat que vetllés per la memòria de tots aquests elements, el sosteniment de les tradicions i, alhora, donar-los a conèixer al nou veïnatge.

 

Un dels objectius dels Pressupostos participats dels ultims anys es el Local Social 

 Pressupostos participats 2016, 2017 , 2018 , 2019


 

Imatge de complement Ampliar imatge
11/02/2018

 

 

 AQUI TENIM EL WHATSAPP DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE PALAU-SACOSTA 

PER INFORMACIÓ DEL BARRI , PODEU ENVIAR UN WHATSSAPP AMB LA PARAULA CLAU ( VEI-VEINA DEL BARRI DE PALAU), i SEREU INFORMATS DE LES COSAS QUE PASEN AL BARRI .

 640 267 860

Imatge de complement Ampliar imatge
06/02/2018

 Avui dia 6 /11/2017 per fí , han començat les obres del nostre local Social . De l'Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta 

 

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
25/01/2018

19,00h TAULA DE LA NETEJA del barri Palau-sacosta

19,45 h TAULA DE SEGURETAT del barri Palau-sacosta

Data: dilluns 29 de gener de 2018 Us hi esperem!!!!!! Hora: A les 19,00h i a les 19,45 h del vespre

Lloc: Residència Geriàtrica de gent gran de Palau-sacosta

situada al carrer Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos.

Imatge de complement Ampliar imatge
11/01/2018

 - A les 11.00 del matí: Ofici Solemne a l´Església Parroquial de Sant Miquel, en honor de Sant Antoni, copatró de Palau-sacosta. Els cants seran acompanyats per la Coral Sant Miquel.

- A 2/4 de 12: Concentració dels animals al carrer Església de Sant Miquel
per a la benedicció. Les mascotes també hi poden participar.

- A 3/4 de 12: Desfilada i benedicció dels animals. Seguidament, els nens
qui vulguin podran fer una passejada amb poni.

- A les 12: Sardanes a la plaça de l´Església amb la cobla La Bisbal Jove.
A la mitja part, es farà la tradicional subhasta de peus de porc i la rifa
de diversos lots.

Imatge de complement Ampliar imatge
12/12/2017

    Benvolguts/des veïns i veïnes del barri de Palau-sacosta i de la ciutat de Girona L'Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta, conjuntament amb l'Associació SÈLVANS i la Residència Gent Gran de Palau-sacosta, us convidem a la:INAUGURACIÓ DEL BOSC TERAPÈUTIC de PALAU-SACOSTA  

Imatge de complement Ampliar imatge
27/11/2017

Data: dijous 14 de desembre de 2017      

Hora: A les 12 h del matí

Lloc: Residència Geriàtrica Gent Gran de Palau-sacosta   situada al carrer Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos. 

Imatge de complement Ampliar imatge
28/10/2017

 Us adjuntem uns documents que ha editat l'Ajuntament amb la intenció de conscienciar la població de Girona en la necessitat de tenir cura dels animals de companyia amb responsabilitat i civisme.

Imatge de complement Ampliar imatge
28/10/2017

 Es farà a les antigues cases del director i del conserge de la residència de la gent gran, al carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. Un espai de 329 metres quadrats on hi haurà diverses sales polivalents per a reunions, cursos i tallers, dues de les quals es podran convertir en una sala única, més gran, i amb escenari. A més, hi haurà cuina i altres serveis.

Imatge de complement Ampliar imatge
09/10/2017

Benvolguts amics,

 

Ara que la festa ja s´ha acabat, us voldríem fer uns comentaris referents a la modificiació d´alguns actes de la festa Major , fet que ha comportat que algú s´hagi sentit molest.

 

La Festa de Palau és una celebració festiva que està oberta a tothom; a gent jove, a gent gran, a gent de dretes, d´esquerres, independentistes, no independentistes, solters, casats, etc.., és a dir, tothom hi està convidat, independentment de com sigui o de com pensi.

 

Malgrat que cada membre de la comissió de festes té el seu propi parer sobre la situació política actual, sempre hem intentat mostrar-nos “neutrals” per tal que ningú es senti exclòs. És per això que mai hem permès que durant els actes de la festa es pengin ni estelades ni banderes espanyoles.

 

El diumenge 1 d´octubre a conseqüència de la celebració del referendum, poquíssima gent va assistir a la Missa (18 persones i els membres de la coral) i tot feia preveure que a les sardanes també hi assistirien molt poques persones, fet que deslluiria moltíssim la celebració. És per aquesta raó que, consensuadament es va decidir traslladar les sardanes al pavelló de Palau, on molta gent va poder ballar-les.

 

Malauradament, el dissablte anterior, el dia 30 de setembre, la pluja va fer acte de presència i va fer suspendre el concurs “Palau té talent”, el pregó, el sopar i el ball. Es va decidir posposar-ho pel dissabte 7 d´ Octubre.

 

Preparar tots aquests actes i especialment el sopar, requereix molta feina per part de la comissió de festes. Pero tot aquest esforç queda compensat veient com la gent gaudeix de la festa. Personalment no hi ha res que ens satisfaci més que rebre les felicitacions i l´agraïment de la gent després d´haver gaudit d´una bona nit de festa major.

 

El dimarts passat 3 d´Octubre, la situació política a Catalunya era molt convulsa i preocupant. Ningú no sabia què passaria els dies posteriors. Hi havia qui deia que el president Puigdemont convocaria un plè al Parlament el divendres, fet que podia suposar una contundent resposta del govern de Madrid. Hi havia qui deia que potser s´aplicaria el article 155 i que s´empresonaria el Govern català, també hi havia gent que deia que no passaria res. Ens trobàvem doncs, davant una situació de incertesa molt gran.

 

Davant d´aquesta situació d´incertesa que podria haver provocat que molta gent no assistís al sopar i al ball, nosaltres dos (Xavier Bosch i Jesús Rodríguez) com a màxims responsables de la festa de Palau, vàrem decidir suspendre tots els actes previstos pel dissabte 7 d´octubre. No ens podíem arriscar que el dissabte passés el que va passar el diumenge anterior amb les sardenes, és a dir, que es produís algun acte o manifestació que fés que la gent no vingués.

 

Us imagineu que tinguessim preparat el sopar per 250 persones, el que implicava tornar a contractar l´ escenari, lavabos, taules i cadires, descongelar la carn que vam haver de congelar el dilluns, tenir fet tot el pa, haver de pagar l´orquestra, etc, i que el divendres passés “algo” que fes suspendre la festa o que no vingués ningú ???. No podíem assumir aquest risc.!!!

 

 

El mateix dimarts vam avisar a l´orquesta (era el darrer dia que teniem per anular-ho) i al pregoner, en Joan Fausellas, que va entendre perfectament la decissió presa. De fet, el seu poble natal, Medinyà, també ha suspès la festa major per les mateixes raons.

 

La passejada popular que avui hem celebrat, a diferència del sopar, no requereixen practicament tasques prèvies, per lo que en al cas que s´hagués hagut de suspendre, aquesta decissió és podria haver près inclús avui mateix.

 

Tots els membres de la comissió de festes dediquem de forma altruista part del nostre temps a poder mantenir aquestes celebracions tradicionals, ho fem de la millor manera que sabem i podem , i per tant ens sap molt de greu que hi hagi qui s´enfadi. Però bé, aquestes comentaris lluny de desanimar-nos, ens fan més forts per poder-vos oferir l´any vinent una extraordinària festa de Sant Antoni i de Sant Miquel.

 

Visca Palau-sacosta

 

Jesús Rodríguez i Xavier Bosch 

Imatge de complement Ampliar imatge
04/10/2017

 

 Com a conseqüència de la situació actual a Catalunya i davant de la possibilitat que durant  el proxim cap de setmana es poguessin produir noves convocatòries a la ciutadania  per tal de defensar els nostres drets, la comissio de festes ha decidit suspendre tots els actes previstos pel pròxim dissabte dia 7 en el marc de la nostra festa major.

 

La passejada guiada "Coneixem Palau-sacosta" es manté.

Imatge de complement Ampliar imatge
17/09/2017

  S'ha creat una adreça de correu electrònic mobilitatgironafc@ajgirona.cat

i un telèfon operatiu de dilluns a divendres de les 8.00 a les 15.00 h      972 419 433

per tal de rebre incidències i afectacions diverses i poder-les gestionar i donar-hi una resposta .

 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/09/2017

 Animeu-vos hi a participar i feu-ne ressór

DISSABTE 30 DE SETEMBRE ( Al c/ Jocs Olímpics)

A les 11.00 CERCAVILA amb Caixa de trons

A les 12.00 MASTERCLAS de Perfect Zumba

A les 16.00 CONCURS INFANTIL DE DIBUIX

A les 17.00 ESPECTACLE INFANTIL amb Jordi Tonietti

A les 18.00 XOCOLATADA amb melindros

A les 18.30 EXHIBICIÓ D'AGILITY

A les 19.30 CONCURS "PALAU TÉ TALENT"

A les 20.30 PREGÓ DE FESTA MAJOR

A les 20.45 CONCURS DE COQUES

A les 21.00 SOPAR POPULAR

A les 21.30 BALL DE FESTA MAJOR amb SONA BÉ

DIUMENGE 1 D'OCTUBRE

A les 11.00 OFICI SOLEMNE amb la coral Sant Miquel

A les 11.45 SARDANES amb la cobla La Bisbal Jove

DIUMENGE 8 D'OCTUBRE 

A les 10.00 Passejada guiada " CONEIXEM PALAU " 

Sortida davant del Boston ( c/ Jocs Olímpics )

 

Imatge de complement Ampliar imatge
16/09/2017

 Objectius

Ordenar l’espai viari

Adequar la zona d’estacionament i l’espai destinat a la circulació, en funció de la secció de cada carrer.

Prioritzar sentits únics de circulació com a mesura de seguretat

Establir fluxos circulatoris que permetin accedir de forma còmoda a tots els habitatges.

Com ordenar els espais per millorar la seguretat?

1- Adequar les funcions de l’espai viari a la secció. Dotar dels espais mínims necessaris als vehicles i garantir la seguretat dels vianants.

2- Establir els fluxos circuclatoris. En vies veïnals, es promou establir sentit únic de ciruclació per a facilitar els fluxos circulatoris.

3 – Limitar la velocitat. Límit de 30 km/h en xarxa veïnal.

Imatge de complement Ampliar imatge
15/09/2017

  Proposta reordenació carrers Riera Palagret, Albera i Mas Abella.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/09/2017

  Proposta reordenació carrers Riera Palagret, Albera i Mas Abella.

Imatge de complement Ampliar imatge
13/09/2017

  Proposta reordenació carrers Riera Palagret, Albera i Mas Abella.

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2017

  Proposta reordenació carrers Riera Palagret, Albera i Mas Abella.

Imatge de complement Ampliar imatge
08/09/2017

 Som de les poques Associacions que han augmentat la participació:


 Any                   2013  
Quantitat       43.946,22 €   
Votants veïns         80 
Percentatge           2,13%
Veïns amb vot     3.757
 
Any           2014
Quantitat    53.716 €
Votants veïns   228 
Percentatge     5,87%
Veïns amb vot   3.883 
 
 Any         2015
Quantitat    53.375,69 € 
Votants veïns   347
Percentatge   8,78% 
Veïns amb vot   3.950
 
Any        2016
Quantitat    53.418,12 €
Votants veïns    299
Percentatge   7,60% ç
Veïns amb vot    3.934
 
 
Any       2017
Quantitat     53.689,17€
Votants veïns   399
Percentatge   10,13%
Veïns amb vot     3.940
 
1r 29.300 € il.luminació pas de vianants del Mas Jardí
 
2n 20.000 € destinació per a la redacció del projecte de la cruïlla c/Reggio Emilia i c/Riu Cardener
 
 
3r   4.389,17 € Creació d’un pas segur al c/ Barcelona de l’Avellaneda
 
 
 
 
 
 
 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
30/08/2017

DISSABTE 30 SETEMBRE A LES 19.30

PALAU TÉ TALENT !!!

CONCURS INFANTIL I JUVENIL 

ANIMA'T A PARTICIPAR...

CANTA, BALLA O FÉS PLAYBACK

OBSEQUIS PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

INSCRIPCIONS: agrupacioculturalpalau@gmail.com

Imatge de complement Ampliar imatge
30/08/2017

 Amics i amigues de Palau-sacosta,

Estem confegint el programa de la Festa Major d’enguany. Com haureu vist en anys anteriors, ens agrada que sigui un programa participatiu, amb escrits que ens aportin vivències, records, experiències, coneixement de d’indrets diversos, etc.,  que tinguin relació amb l’antic municipi de Palau-sacosta, avui una part de l’actual ciutat de Girona.

Animeu-vos i feu-nos arribar la vostra aportació personal com més aviat millor si sempre  abans del dia 15 de Setembre a : agrupacioculturalpalau@gmail.com

Si voleu fer alguna consulta també us podeu adreçar a :

agrupacioculturalpalau@gmail.com

Imatge de complement Ampliar imatge
26/08/2017

 Girona és una ciutat oberta i acollidora, però també cívica i responsable.

TELÈFONS I ADRECES D’INTERÈS

Policia Municipal 092 / 972 419 092 C. de Bacià, 4 Gran Via de Jaume I, 57

 
 Mossos d’Esquadra 112 Oficines dels Mossos d’Esquadra C. de Vista Alegre Gran Via de Jaume I, 57
 
 Emergències mèdiques 112
 
Bombers 112
 
Ajuntament de Girona 972 419 000 Plaça del Vi, 1
 
Oficina de Turisme 972 010 001 Rambla de la Llibertat, 1
 
 Dipòsit Municipal de Vehicles 972 246 155 Carrer del Camp Gurnau, s/n
 
 Estació de tren 902 320 320 Plaça d’Espanya, 4
 
 Estació d’autobusos 972 212 319 Passeig d’Olot, 6
 
Taxis 972 222 323 Avinguda Ramon Folch, 2 Girona FC 902 54 84 54 Avinguda de Montilivi, 141

Imatge de complement Ampliar imatge
18/08/2017

 

Girona multarà els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals

L'Ajuntament senyalitza cinc itineraris on poder dur els gossos deslligats i engega una campanya perquè els amos els censin

Imatge de complement Ampliar imatge
05/08/2017

 Informem dels proper partits que disputarà el Girona FC a l’estadi de Montilivi durant el present mes d’agost:

15 d’agost de 2017 41è torneig Cost Brava, que enguany coincidirà amb la presentació oficial del Girona FC davant de la seva afició i que l’enfrontarà al Manchester City.

:

HORA INCI DEL PARTIT:                                            18:00HORES

 

HORA INICI PROHIBICIONS D’ESTACIONAMENTS:          10:00HORES (Excepte estacionaments gol nord i C. Església Sant Miquel, davant tribuna estadi, que serà a partir de els 00:00 hores del dia 15 d’agost)

 

HORA TANCAMENT PERÍMETRE DE SEGURETAT:            14:30 HORES

 

HORA INICI SERVEI DE BUSOS LLANÇADORA                15:30 HORES

                  

 

 

 

19 d’agost de 2017 1a jornada de Lliga, Girona FC –Atlético de Madrid.

 

HORA INCI DEL PARTIT:                                            20:15 HORES

 

HORA INICI PROHIBICIONS D’ESTACIONAMENTS:          12:00 HORES (Excepte estacionaments gol nord i C. Església Sant Miquel, davant tribuna estadi, que serà a partir de els 00:00 hores del dia 19 d’agost)

 

HORA TANCAMENT PERÍMETRE DE SEGURETAT:            16:45 HORES

 

HORA INICI SERVEI DE BUSOS LLANÇADORA                17:45 hores

                  

 

 

 

26 d’agost de 2017 1a jornada de Lliga, Girona FC – Málaga CF.

 

HORA INCI DEL PARTIT:                                            20:15 HORES

 

HORA INICI PROHIBICIONS D’ESTACIONAMENTS:          12:00 HORES (Excepte estacionaments gol nord i C. Església Sant Miquel, davant tribuna estadi, que serà a partir de els 00:00 hores del dia 26 d’agost)

 

HORA TANCAMENT PERÍMETRE DE SEGURETAT:            16:45 HORES

 

HORA INICI SERVEI DE BUSOS LLANÇADORA                17:45 hores

                  

 

 

 

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
05/08/2017

 les AV que formem part de la FAV de Girona estem liderant projectes importants de ciutat, com el projecte de Camins de Barri el qual ara estem treballant conjuntament amb l'ajuntament en el Projecte Vora, i amb els seus tècnics i sobre tot amb l'arquitecte paisatgista Martí Franch, en que estem creant uns itineraris saludables en els barris, remarcant els punts singulars existents, de forma que estiguin entrelligats.

Imatge de complement Ampliar imatge
05/08/2017

 Els partits polítics s'han d'acostumar a una nova manera de treballar, on la ciutadania organitzada a traves de institucions registrades, treballem tots junts, per plantejar i resoldre els temes importants de la societat, i tots des de cada sector, deixant a part els interessos de partits, amb la finalitat d'aconseguir lo millor per a tots. Un bon exemple el tenim amb l'èxit recent de la "Taula del Ter", en la que el 02-08-2017 es va signar un acord històric a la nostre ciutat, segons la qual el Ter recupera bona part del seu cabal.

 

Com representant de la FAV he participat a la Plataforma "Aigua es Vida", amb l'objectiu de recuperar el cabal del riu Ter per a Girona. Degut a la pressió de la plataforma el 02-12-2016 la Generalitat liderada pel president Puigdemont va muntar la Taula del Ter, amb representants de totes les administracions catalanes, i amb ciutadans de la plataforma Aquest, és un magnífic exemple de com ha de ser el nostre país, i de com hem de treballar, conjuntament tots els sectors de la societat, ciutadania, administracions i polítics, perquè a traves del diàleg i l'esforç entre totes les parts, trobem el punt d'equilibri, on tothom guanya, hi ho hem aconseguit, en només 8 mesos.

 

La nostre AV es una de les capdavanteres a la ciutat, i portem moltes iniciatives perquè tenim criteris propis i el nostre objectiu es defensar el barri i la ciutat; no estem al servei dels partits polítics, estem per treballar tots junts, pel be tots; en la que des d'aquí aprofito el moment i us convido a participar amb nosaltres. 

 

Girona 05-08-2017 Romà Monreal i Bosch

Imatge de complement Ampliar imatge
13/07/2017

 Reunió presidida per uns de la nostre Junta

Imatge de complement Ampliar imatge
13/07/2017

 

El perímetre de seguretat de Montilivi els dies de partit queda definit

Imatge de complement Ampliar imatge
01/07/2017

 

L'estadi passarà dels 9.200 seients actuals a tenir-ne 13.500 però l'obra, que ha d'estar acabada abans de l'inici de Lliga, encara no ha començat · Ja s'està canviant la gespa i està previst també millorar la il·luminació

Imatge de complement Ampliar imatge
17/06/2017

 

L´ascens a Primera del Girona comportarà noves mesures en l´accés a l´estadi per tal d´evitar incidents - La Policia adverteix que els aficionats hauran de canviar els hàbits i, com ja ha advertit Marta Madrenas, acostumar-se a caminar per arribar al camp

Imatge de complement Ampliar imatge
08/06/2017

 

 

 BENVOLGUTS  VEÏNS I VEÏNES DE PALAU-SACOSTA-AVELLANEDA-MAS XIRGU,

 

Un any més podem votar els pressupostos participats.

És una oportunitat per decidir en què volem invertir al nostre barri una part del pressupost municipal.

Les necessitats de les nostres zones són moltes i molt diverses. Però, si fem junts les demandes de cada indret, tenim més força que si les fem individualment.

Som una Associació de Veïns i Veïnes molt jove, però amb una Junta molt dinàmica i amb ganes de treballar per a tothom. És cert que ens manca un local propi -i no un de provisional com fins fa poc- on puguem trobar-nos, organitzar-nos i dur a terme tot allò que el conjunt del veïnatge i les entitats i associacions proposin en cada moment.

Ara arriba aquesta oportunitat. L’Ajuntament ha aconseguit poder-nos cedir l’ús, com a Local Social convenientment arranjat, de l’antiga casa  del director i la del conserge de la Residència Assistida de Gent Gran La Creu de Palau. Serà un primer pas indispensable per consolidar el treball iniciat i aprofitar també la riquesa dels boscos del nostre entorn.

Tothom haurà rebut a la bústia una credencial per fer ús del vot electrònic des del dia 1 al dia 13 de juny d’una manera ben senzilla

ENGUANY VOTAR ÉS MOLT FÀCIL.

APROFITEM AQUESTA OPORTUNITAT.

TENIM TEMPS FINS EL DIA 13, PERÒ NO HO DEIXEM PER DEMÀ.

TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES PODEM FER ÚS DEL NOSTRE DRET DE VOT.

SOM CIUTADANS QUE VOLEM SER TINGUTS EN COMPTE.

PARTICIPEM-HI, DONCS.

QUANTS MÉS SIGUEM, MÉS FORÇA TINDREM. 

Imatge de complement Ampliar imatge
28/05/2017

 Pressupostos participats 2017

 

Imatge de complement Ampliar imatge
28/05/2017

 Pressupostos participats 2017

21/05/2017

 JOAN CORNEY VILÀ

21/05/2017

 ROMÀ MONREAL I BOSCH PRESIDENT AV PALAU-SACOSTA

20/05/2017

 

 JOAN CORNEY VILÀ

Imatge de complement Ampliar imatge
06/05/2017

 Entitats assistents: Regidora de l’àrea d’Hisenda i Règim Interior AV Palau- Sacosta Veïns i veïnes del barri

1. Constitució de l’Assemblea de Barri Es constitueix l’Assemblea de Barri, formada per la Regidora de l’àrea d’Hisenda i Règim Interior, Sra. M Àngels Planas, la qual n’és també la Regidora de barri, l’associació de veïns, i els veïns i veïnes que hi ha en el barri.

2. Informació sobre el procés de Pressupostos Participats dels Barris i la quantitat assignada al barri El regidor explica que la quantitat assignada al barri per al 2017 és de 53.689,17 euros, sense romanent de l’any 2016. Totes les propostes han de correspondre a matèries que siguin competència de l’Ajuntament, no superar la partida assignada a cada barri i ser viables tècnicament. Les propostes escollides, com a màxim 5, a l’Assemblea de Barri d’avui es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica que emetrà els informes pertinents sobre la viabilitat de cadascuna. El regidor comunica que aquests informes emesos pels tècnics municipals es traslladaran a la propera Assemblea, prevista per al dijous 4 de Maig a les 20h, en el mateix local, on s’acabaran de definir els projectes que se sotmetran a consulta ciutadana. A través d’aquesta consulta els gironins i gironines majors de 18 anys i inscrits al padró d’habitants, decidiran quin dels projectes proposats els agradaria que s’executés en el seu barri, mitjançant el seu vot lliure, directe i secret.

Finalment, el resultat de la consulta determinarà els projectes que s’executaran en cada barri amb la seva aplicació pressupostària.

3. Presentació de propostes ciutadanes i les de les entitats del barri. Abans de la presentació de les propostes per part de les entitats, el regidor explica que a través del formulari de la pàgina web dels pressupostos participats, s’han rebut 189 propostes ciutadanes, que ja s’han fet arribar a les corresponents associacions de veïns. Al barri de Palau-Sacosta hi ha hagut 15 propostes presentades per la ciutadania. Seguidament, l’Associació de Veïns presenta la seva proposta, que es traslladarà a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica que emetrà l’informe pertinent.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
06/05/2017

 AQUI TENIM EL WHATSAPP DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE PALAU-SACOSTA 

PER INFORMACIÓ DEL BARRI , PODEU ENVIAR UN WHATSSAPP AMB LA PARAULA CLAU ( VEI-VEINA DEL BARRI DE PALAU), i SEREU INFORMATS DE LES COSAS QUE PASEN AL BARRI . 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
27/03/2017

 PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL DE PALAU-SACOSTA.GIRONA DIUMENGE 2 D’ABRIL DE 2017, A LES 7 DE LA TARDA

ONZÈ CONCERT DE MÚSICA SACRA A PALAU-SACOSTA GIRONA 2-IV-17 Enguany presentem aquest XI Concert de Música Sacra a Palau-sacosta amb satisfacció, gratificats per una assistència perseverant i continuada i per l’escalf encoratjador que seguim rebent que ens anima a seguir endavant. Vam iniciar l’organització d’aquesta proposta musical l’any 2006. Des del primer moment vam posar la il·lusió per sobre de les pretensions. L’objectiu va ser oferir un repertori digne, però senzill i ajustat a les nostres possibilitats. Esperàvem que la nostra modesta oferta musical ens proporcionés no només uns moments de gaudi, sinó també de reflexió i de preparació a les portes de la Setmana Santa. Ja llavors albiràvem temps i circumstàncies difícils en el dia a dia, i que ens caldria serenor i fortalesa per superar-les. En diverses ocasions hem exemplificat, amb imatges i referències a la natura que, després de catàstrofes, d’incendis i de llargs períodes de sequera, es produeix una tranquil.la i espontània regeneració esperançadora. Això mateix és el que esperàvem amb el nostre petit granet de sorra: que l’audició de les peces programades, ens ajudessin a reflexionar, ens reconfortessin, ens enfortissin espiritualment i ens omplissin de pau i serenor. Han passat els anys i avui encara es mantenen aquestes necessitats. Aprofitem, doncs, la sensibilitat personal de cadascú per a copsar tot el sentit i la força que els autors van buidar en les seves obres. Per la nostra part hi col·laborem amb un programa de mà que, amb la lletra, ens introdueix en el sentit de cada peça i, per sobre de tot, amb la voluntat i l’esforç interpretatiu de les corals i del conjunt instrumental.


 AGRUPACIÓ CULTURAL I RECREATIVA DE PALAU-SACOSTA I CONSELL PARROQUIAL DE LA PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL 

Imatge de complement Ampliar imatge
24/03/2017

 

 L'espai ha estat una reivindicació veïnal històrica

 Dependrà del centre cívic de Pla de Palau-Sant Pau

 Es preveu que l'obra comenci passat l'estiu


 

Imatge de complement Ampliar imatge
23/03/2017

 

Reclamen una taula sobre la seguretat del TAV, a Girona

 La Federació d'Associacions de Veïns ha presentat una moció per al pròxim ple en què insten a resoldre les mancances del túnel

 L'entitat assegura que ja té el suport de cinc grups del ple

EDICTE Ampliar imatge
23/03/2017

 ORDRE DEL DIA

17 de març de 2017

Aprovar inicialment el projecte de construcció de l'espai cívic de l'associacio de veïns de Palau-Sacosta. 

Imatge de complement Ampliar imatge
10/03/2017

 Article 4. Les Assemblees de Barri

Les Assembles de Barri estaran formades pel regidor/a de Participació Ciutadana, el regidor/a d’Hisenda, el regidor/a de barri i els presidents de les associacions de veïns que hi ha en el barri. També formaran part d’aquest òrgan les entitats que tinguin el seu àmbit territorial d’actuació en aquest barri i estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona. Les Assemblees de Barri seran obertes a tots els veïns i veïnes.
Així mateix, si una Assemblea de Barri així ho decideix, podran formar-ne part entitats que el seu àmbit d’actuació sigui la ciutat, sempre que estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona.
A efectes de votacions, només podran votar les entitats i cadascuna tindrà un vot. 

Article 4.1. Funcions

Les Assemblees de Barri tindran com a funció realitzar propostes per al seu barri i prioritzar-ne fins a cinc d’acord amb la quantitat assignada segons amb el repartiment que haurà fet la Comissió Mixta de Ciutat.
Aquestes propostes hauran de correspondre a matèries que siguin competència de l’Ajuntament, no superar la partida assignada a cada barri i executar-se tècnicament. Serà competència de l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica comprovar aquest requisit.
Així mateix, no s’acceptaran les propostes que comportin imposició de contribucions especials.


Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010
  •  

Imatge de complement Ampliar imatge
25/02/2017

Reunió comissió de junta associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta, revisió plànols del nostre futur local social

twitter Palau-sacosta
19/02/2017

 Twitter  Palau-sacosta

Imatge de complement Ampliar imatge
03/02/2017

 Bonpreu té un acord amb el propietari d'una parcel·la del sector Can Turon però no hi ha res signat ni té els permisos de l'Ajuntament de Girona, segons van afirmar ahir fonts de l'empresa. Aquestes mateixes fonts van assegurar que l'empresa té ganes, voluntat i capacitat per créixer a la ciutat de Girona: “Si l'hipermercat no es fes al sector Can Turon es podria fer en alguna altra zona de la ciutat.”La companyia Leroy Merlin també està interessada a instal·lar-se al sector Can Turon. Seria el primer que hi hauria a la demarcació Girona. Leroy Merlin és una companyia “líder en condicionament de la llar a l'Estat espanyol (bricolatge, construcció, decoració i jardineria)”. El grup està en plena fase d'expansió i fins al 2020 preveu obrir 25 nous punts de venda a l'Estat, que representarien una inversió de 707 milions d'euros i la creació de 3.200 llocs de treball directes i 1.200 d'indirectes.

Imatge de complement Ampliar imatge
25/01/2017

 ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE PALAU-SACOSTA

 Benvolguts/des

Em plau convocar-te a la reunió de l'Assemblea General Anual de l’Associació de Veïns i de Veïnes de Palau-sacosta, pel dilluns dia 6 de febrer de 2016, a les 20:00 hores a l'Aula de la Residència de Gent Gran, situada al c/ Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos, i amb el següent:

 ORDRE DEL DIA:

1.- Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de l'Assemblea del 8 de febrer de 2016.

 2.- Presentació pel President de l'Informe de gestió de l'any 2016 de la Junta Directiva.

Aprovació, si s'escau, de la gestió de la Junta Directiva i del President.

 3.- Presentació de la liquidació dels comptes anuals de l'exercici del 2016.

Aprovació, si s'escau, de la liquidació esmentada.

 4.- Presentació de proposta de tipus d'ingressos per al sosteniment de les activitats i

funcionament de l'entitat, i de les quotes dels socis per l'exercici del 2017.

 5.- Presentació del pressupost de comptes anuals de l'exercici 2017.

 6.- Propostes d'organització d'activitats que es considerin adients presentades pel President o pels veïns i veïnes del barri de Palau-sacosta.

 7.- Torn obert de preguntes.

 Girona 20 de gener de 2017

El President

 Romà Monreal i Bosch

22/01/2017

 Palau-sacosta. A causa de la pluja se suspenen els actes de Sant Antoni a l'aire  lliure. Les sardanes i la subhasta es faran a la Residència de Gent Gran. 


    Agrupació cultural i Associació de veïns de Palau-sacosta

Imatge de complement Ampliar imatge
21/01/2017

 L'Ajuntament de Girona ha donat el tret de sortida a una nova edició dels pressupostos participats. Enguany, la consulta electrònica es farà de l'1 al 13 de juny. Dijous al vespre es va reunir la comissió mixta per tal d'aprovar el calendari.

A finals de gener s'enviarà el primer butlletí informatiu presentant el procés a totes les llars de la ciutat. Del 30 de gener al 12 de febrer, els veïns i veïnes podran posar en coneixement de l'Ajuntament les seves propostes a través del web específic dels pressupostos. A partir del 13 de febrer, i fins al dia 26, es farà la valoració de les propostes individuals per les associacions de veïns.

Del 27 de febrer al 9 de març tindran lloc les assemblees dels barris. En total, es faran 29 assemblees en les quals les associacions de veïns presentaran les seves propostes. De cada assemblea en sortiran un màxim de 5 projectes per a la millora del barri que seran valorats per l'Equip de Valoració Tècnica i Econòmica.

 

 

Posteriorment, aquests informes es traslladaran als barris en unes segones assemblees que es portaran a terme del 24 d'abril al 5 de maig, moment en què s'acabaran de definir els projectes. La consulta electrònica es farà de l'1 al 13 de juny.

Imatge de complement Ampliar imatge
15/01/2017

  - A les 11.00 del matí: Ofici Solemne a l´Església Parroquial de Sant

Miquel, en honor de Sant Antoni, copatró de Palau-sacosta. Els cants seran
acompanyats per la Coral Sant Miquel.

- A 2/4 de 12: Concentració dels animals al carrer Església de Sant Miquel
per a la benedicció. Les mascotes també hi poden participar.

- A 3/4 de 12: Desfilada i benedicció dels animals.

- A les 12: Sardanes a la plaça de l´Església amb la cobla La Bisbal Jove.
A la mitja part, es farà la tradicional subhasta de peus de porc i la rifa
de diversos lots.

 

Lloc:  ESGLESIA SANT MIQUEL DE PALAU-SACOSTA - C. ESGLESIA DE SANT MIQUEL 1 - Girona
Organitza:  AGRUPACIÓ CULTURAL I ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE PALAU-SACOSTA

Imatge de complement Ampliar imatge
15/01/2017

 Un any més l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta, amb l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta,  estem organitzant la tradicional Festa de Sant Antoni a Palau-sacosta pel dia 22 de gener de 2017, continuant la tradicional benedicció dels animals que tenia lloc amb motiu de la celebració d’aquesta Festa en honor al copatró del nostre antic municipi

La celebració de la Festa de Sant Antoni forma part de la tradició històrica de Palau-sacosta, avui un barri absolutament transformat pel creixement de la ciutat, que ens esforcem en mantenir. Ho fem en el marc del projecte cultural “PALAU-SACOSTA AHIR, PALAU AVUI”. Ens proposem difondre el sentit i la importància que tenia aquesta celebració en un context territorial en què la pagesia era un dels pilars fonamentals de l’activitat humana i econòmica de Palau-sacosta.

 

Els palauencs honoraven Sant Antoni com a patró dels animals, companys inseparables i necessaris en l’activitat i la vida rural de Palau. Sant Antoni abat o “del porquet”, copatró de Palau-sacosta, tenia la seva pròpia festa. Un ofici solemne a l’església amb uns goigs que recollien detalls de la seva vida servien per proclamar-lo valedor de Palau en tant que se’l considerava protector dels animals. Aquesta devoció culminava amb una benedicció especial dels animals perquè la seva protecció s’estengués fins a l’últim racó de l’antic municipi. Tot seguit es tancava la celebració matinal amb una ballada de sardanes.

 

Un element destacat de la festa era el de la subhasta dels peus de porc que els veïns aportaven com a ofrena al Patró. Els fons recollits, juntament amb les rifes, les captes i els donatius que havien aconseguit els “pabordes” –persones encarregades de recollir fons per a una festa ben lluïda en honor del Sant-, ajudaven a pagar les despeses de la celebració que comptava també sempre amb el suport de l’Ajuntament.

 

Considerem socialment bàsic que els ciutadans i ciutadanes coneguin les arrels i les tradicions dels indrets que han triat per a viure-hi. Pensem que és important mantenir i difondre aquesta tradició, conscients que hi ha una bona part de la ciutadania gironina i molts veïns i veïnes de Palau-sacosta, (avui tots ciutadans gironins) que possiblement la desconeix.

 

Per altra banda el dia 10 de juny del passat 2013, amb motiu del 50è aniversari de l’Annexió dels municipis de Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Palau-sacosta al de

Girona, es va presentar al Plenari de l’Ajuntament de Girona una moció que va ser aprovada per unanimitat de tots els membres del Consistori gironí. Una de les propostes aprovades diu textualment. Preservar i dignificar els elements històrics i culturals d’aquests municipis i reposar i recuperar tots els que encara sigui possible. Assumir com a pròpies de la ciutat de Girona les festes tradicionals de cada municipi annexionat vetllant per al seu coneixement, difusió, conservació i continuïtat.

Imatge de complement Ampliar imatge
07/01/2017

 Tots amb en Roger!

Si us plau feu difusio i si algu hi pot anar molt millor.Es tracta d'un cas molt urgent d'un nen de l'escola Vedruna de Girona

Imatge de complement
02/01/2017

 REUNIÓ AMB LA TINENTA D’ALCALDIA SRA. ISABEL MURADÀS

Avui, dia 2 de gener de 2017, l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta i l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta ens hem reunit amb la 5a Tinenta d’Alcaldia i Regidora d’Educació i Esports, Sra. Isabel Muradàs.

Li hem plantejat el tema de la confecció d’un trencaclosques o puzle, susceptible de convertir-se en un recurs educatiu per a escoles i instituts, i que resta encallat des del 2013, 50è aniversari de l’annexió dels municipis de Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Palau-sacosta al de Girona.

Es tracta de continuar els treballs inicials i donar compliment a una part de la primera de les propostes que es va plantejar a la moció presentada al Plenari de l’Ajuntament el 15 de juny de 2013, aprovada per unanimitat de tots els grups municipals: “Promoure el coneixement de com s’ha anat configurant territorialment el municipi de Girona amb aquesta (la del 1963) i posteriors annexions mitjançant conferències, materials didàctics i de difusió,...”

En aquest sentit, s’ha parlat també d’estudiar de quina manera es pot fer arribar a la ciutadania en general el coneixement d’aquests fets històrics de la segona meitat del segle passat, d’una rellevància tan gran que, sense aquestes annexions, Girona no hauria pogut ser mai la ciutat que és avui.

La regidora s’ha compromès a iniciar els treballs i estudis pertinents amb els tècnics de la seva Àrea a fi de poder perfilar diferents propostes i valorar nivells de complexitat que resultin viables en un primer estadi, sense descartar que en el futur arribin a ser més ampliats, més detallats i més aprofundits.

Agraïm la bona disposició manifestada per part de la Sra. Isabel Muradàs i restem en espera de conèixer el resultat de les seves primeres gestions, que ha emparaulat comunicar-nos properament per fer-ne una valoració inicial conjunta.

24/12/2016

 L'Associació  de veïns  i veïnes de Palau-sacosta , us desitja Bon Nadal a tots/es

Imatge de complement Ampliar imatge
24/12/2016

 

GIRONA PAM A PAM _ PALAU SACOSTA-AVELLANEDA-MAS XIRGU _ 22/12/2016

Imatge de complement Ampliar imatge
09/12/2016

El pressupost del 2017 preveurà una partida per fer aquest escamot, que tindrà capacitat de sancionar

 Controlaran aspectes com ara la recollida de caques de gos i els ciclistes a les voreres

 

  - GIRONA

L'Ajuntament de Girona té al cap crear de cara a l'any vinent una patrulla d'agents mediambientals. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar dilluns als veïns de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla que la previsió és que la nova patrulla tingui capacitat sancionadora, per tal de posar fi a algunes actituds incíviques que es produeixen de manera reiterada a la ciutat. Algunes funcions d'aquests agents seran, per exemple, sancionar els propietaris incívics de gossos que no recullin les deposicions dels seus animals, o imposar multes als ciclistes que posin en risc els vianants circulant per les voreres. De tota manera, l'alcaldessa va assegurar que la finalitat d'aquesta mesura no és recaptatòria: “Vigilaran de forma periòdica diferents barris de la ciutat, però s'informarà prèviament del bari on aniran; l'objectiu no és recaptar diners”, va reiterar.

La previsió és que aquesta patrulla comencin a treballar a mitjan any vinent. Amb aquest objectiu, va dir Madrenas, en el pròxim pressupost, que actualment s'està configurant, reservaran una partida per tirar endavant aquest projecte.

L'alcaldessa va explicar la creació de la patrulla mediambiental com a resposta a una de les més de quaranta peticions i queixes dels barris de la mancomunitat Santa Eugènia-Can Gibert que li havien fet arribar els veïns. Entre aquestes queixes hi havia un bloc dedicat a la neteja –el que va portar Madrenas a explicar el projecte de la patrulla–. Els veïns consideren que la situació del sector és “greu”, pel que fa a la brutícia, i que en determinats moments, com l'estiu passat, va arribar a ser “realment crítica”. Entre les queixes hi ha que els contenidors no es netegen prou sovint i fan pudor, que a l'interior d'algunes places, sobretot la del Barco, “no s'hi entra per netejar-les amb aigua”, i que la resposta que han rebut del consistori és “que els serveis de neteja no donen l'abast”. Madrenas va assegurar que el servei de neteja del barri està en procés de millora. Aquesta millora, va dir, suposarà una inversió més gran, de 150.000 euros. Aquesta despesa hauria de servir per resoldre els problemes de neteja que s'han patit, va dir.

En relació amb un dels aspectes que la patrulla mediambiental tractarà, el de les caques de gos, els veïns van fer diverses demandes sobre els espais per als animals. Entre les seves peticions, hi ha més serveis –un punt d'aigua i bancs per seure– en un dels espais existents. A més, en volen un de nou a la nova frontissa, a l'extrem nord a tocar el carrer Costabona. En aquesta qüestió els va respondre el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, i també regidor barri de Santa Eugènia, Narcís Sastre. El regidor els va explicar que ho havia comentat amb el regidor de Sostenibilitat responsable dels espais per a gossos, Eduard Berloso, que li havia dit que el consistori està replantejant el model actual i que es busquen alternatives per substituir els tradicionals tancats per a gossos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
06/12/2016

 

L'associació es reunirà el proper 15 de desembre amb la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, per exposar-li els problemes de seguretat al barri - Fa poc s'ha produït una onada de robatoris

Imatge de complement Ampliar imatge
03/12/2016

 Veïns de la Creu de Palau volen muntar patrulles perquè hi ha «molts robatoris»

Imatge de complement Ampliar imatge
27/11/2016

 Reunió per fer el nostre bosc terapeutic

Imatge de complement Ampliar imatge
27/11/2016

 LLOC: RESIDÈNCIA ASSISTIDA CREU DE PALAU  

SALA TEATRE PLANTA 1. 
DIA: DIVENDRES, 25 DE NOVEMBRE DEL 2016, DE 2/4 DE 4 FINS LES 7 DE LA TARDA. 

Imatge de complement Ampliar imatge
19/10/2016

 Article 9. De la tinença d'animals i la neteja 1. Els posseïdors d'animals han d'adoptar mesures perquè no embrutin amb les defecacions la via pública, els elements estructurals i el mobiliari urbà, i per evitar miccions en les façanes d'edificis, els elements estructurals i el mobiliari urbà. 2. El posseïdor de l'animal està obligat a recollir i retirar els excrements de l'animal immediatament i de forma convenient, i netejar, si és necessari, la part de via pública, element estructural o mobiliari urbà que hagi resultat afectat. 3. Les deposicions recollides s'han de posar de forma higiènicament correcta (a dintre de bosses o altres embolcalls impermeables) a les papereres, en bosses d’escombraries domiciliàries o en d'altres elements que l'autoritat municipal indiqui. 4. Es prohibeix dipositar aliments per als animals a les vies i/o espais públics i també als portals, finestres, terrasses, balcons i rius. Està especialment prohibit facilitar aliments als gats, coloms i gavines. 4. L’Ajuntament disposa a la via pública els elements adients per facilitar la recollida i dipòsit correcte de les deposicions dels animals. 

Imatge de complement
10/10/2016

 

Responsables polítics

Eduard Berloso - CIUSr. Eduard Berloso Ferrer
Tinent d'alcaldia de l'Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació

  e-mai 
 
Narcís Sastre Fulcarà - CIUSr. Narcís Sastre Fulcarà
Regidoria delegada de Paisatge i Habitat Urbà 

e-mail - Tel. 972 419 004
Twitter
 

Cristóbal Sánchez - CIUSr. Cristóbal Sànchez Torreblanca
Regidoria delegada de Cooperació

e-mail - Tel. 972 010 250
 

Eva Palau i Gil - CIUSra. Eva Palau i Gil
Regidora delegada de Salut 

  e-mail - Tel. 972 419 000 (centraleta) + Ext. 3651 
Twitter

Imatge de complement Ampliar imatge
10/10/2016

 L’Ajuntament de Girona ha ampliat les funcions de les Taules de Neteja de Barri, creades ara fa un any, per tal de donar un millor servei a la ciutadania. D’aquesta manera es pretén donar resposta a incidències que aniran des de la neteja i la salut pública fins a la jardineria, abastant d’aquesta manera tota l’Àrea de Sostenibilitat i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona. 

Com a novetat cal destacar que se’n convocarà una per barri, no per sector, i que se celebraran dues vegades a l’any i no trimestralment com fins ara. Durant les reunions s’explicarà als veïns els contractes que té l’Ajuntament al seu barri, tant de neteja com de jardineria, per avaluar si el servei que es dóna és correcte. D’aquesta manera es pretén donar un paper més rellevant i actiu a les associacions de veïns de cada barri. El vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha volgut posar èmfasi en aquest protagonisme dels veïns ja que “és la gent que viu al barri qui té coneixement dels problemes reals que cal resoldre a cada moment. La col·laboració i la comunicació entre la ciutadania i l’administració és bàsica per al bon funcionament de la ciutat”. 

Per tal d’agilitzar les incidències continua en funcionament el grup de Whatsapp a través del qual els representants veïnals poden posar en coneixement del regidor Eduard Berloso i dels serveis tècnics responsables aquelles incidències que requereixin una resposta ràpida per part dels diferents serveis de Sostenibilitat i Medi Ambient, però també podran informar de tots aquells aspectes que no requereixin una actuació immediata però que siguin necessaris de fer. 

Les primeres reunions de les taules van tenir lloc a principis del mes de setembre i a principis d’octubre estaran totes convocades.

 
 

 

Imatge de complement
05/10/2016

  REFRESCAR  EL VOSTRE  FRANCES

ASSOCIACIO DE VEINS PALAU-SACOSTA

ACTIVITAT

Des de l’associació, us proposem una nova activitat... 

 

 REFRESCAR EL VOSTRE FRANCES

 

Estem formant un grup de conversa de francès per totes les persones que vulguin passar una estona agradable, coneixent altres veïns i sobre tot enraonant en francès.

L’activitat serà gratuïta i es realitzarà en el local de l’associació UNA hora cada dijous a la tarda entre les 18,00 i les 21,00 hores (horari a definir segons la gent que s’hi apunti) i es oberta per a totes les edats...

Per mes informació el contacte es:

 

 JEAN ...... 627 44 62 77

 

 Ne soyez pas timides et venez nous joindre!!!

 

Imatge de complement Ampliar imatge
05/10/2016

 Benvolguts palauencs, palauenques, amics,  veins, alcaldesa Marta Madrenas  i regidors de l'Ajuntament de Girona que ens acompanyeu en la nostra Festa.

 

Quan el president de l’Asociació de veïns i la Junta de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau Sacosta em van proposar obrir el programa d’actes de  la nostra festa Major, volia dir que no ,ja que és molt dificil prendre el relleu del meu amic Joan Corney, el millor orador de les nostres contrades,  però després de pensar-ho bé, vaig decidir acceptar la proposta , sobretot perquè  la meva vida  ha estat sempre molt vinculada al poble,  des  del meu  neixement a una masía de pagès a prop de l’Onyar, com posteriorment com a veí de Palau-sacosta, ara integrat al municipi de Girona.

 

Festa Major, vol dir festa de tots, i com que he viscut molts anys amb  il.lusió aquests dies,  em vénen a la memoria  records inoblidables de la meva juventut viscuts  arran del fet que a Palau sempre hi ha hagut gent engrescadora que ha volgut que els ciutadans que hi participin  se sentin orgullosos de celebrar-la.

 

Penso principalment en la Comissió dels anys 60, formada per Feixes, Oliveres, Ginesta i Picart i més tard pels germans Pere i Ferrán Pères,

germans Planas,  Boada, Massonis, Sabater, etc. els quals em van fer  despertar l’afició per  la Festa Major . Cada any teniem  noves sorpreses en el actes programats i  sempre un bon repertori  d’orquestres i conjunts. Penso amb l’orquestra Selvatana, Els Montgrins, La Costa Brava,  Orquestra Girona i també Principal de Girona…

 

Recordo amb nostalgia aquells anys que la festa durava  4-5 dies, amb ballades de sardanes diàries abans del ball de tarda,  els concerts a migdia a l’envelat que a mi particularment em deixavem bocabadat, els concursos de  tir al plat al pati de les antigues escoles veient els plats com volaven i especialment em ve a la memòria  el meu cosí en Martí  de Can triola que no en deixava cap de sencer. No cal dir  qui es va endur el trofeu de guanyador.   El ball de ram  que tots voliem dedicar a la nostra parella i que  hi participavem també per ajudar a pagar les despeses de la Festa. Era l'únic ball  que a més de nosaltres , sortien a ballar també tots els membres de la Comissió organitzadora.  També  com a cloenda, les sardanes vermut a la 1 del migdia a la plaça de les escoles  i que molts volien aprofitar desde la primera fins l'última,  ballant-les  amb la nostàlgia de veure que la festa s’acabava.

 

Em sembla ara veure el carrer Marquès de Caldes de Montbui atestat de veins joiosos d’anar cap a la festa a aquell envelat de veles del qual cada any haviem de sortir d’estampida pel  perill d’enfonsar-se per la pluja. Veig com si fos ara també aquells palcos atestats de gent i  que molts ens  hi resguardavem per no quedar mig ofegats per excès d’aforament . Els programes prou portaven " la Comisión se reserva el derecho de admisión" , però allà hi entrava tothom qui era  soci   o   portava una entrada venuda a les taquilles. Sort que no es va haver de lamentar cap accident  malgrat tanta  aglomaració de gent.

 

També recordo aquella parella de joves, en Campins i la Núria de Can Figueres ballant el Rock and Roll al mig de la pista, ella  amb aquella faldilla enmidonada volant per l’aire   deixant-nos  a tots enlluernats. També una parella de gent gran que tothom conexìa, en Ratet i la Rateta obrint el ball amb aquella elegància i sensillesa. Més que dos aficionats, semblaven dos professors d’una escola de ball..

 

Cap de nosaltres  oblidarem  el  grup de companys palauencs sortint de l’envelat cap les dues o les  3 de la matinada   i  fent el camí  a peu amb la foscor de la nit per  la pujada de Palau, parlant i rient,  comentan  anècdotes de la nostra festa. Penso amb en Janet de les Torres explicant acudits i  fent-nos morir de riure, mentre anavem despedint  els que  vivien més aprop i arribant a casa més tard els que viviem més allunyats. Penso amb els companys de Can Grau, de Can Prunell, Ca l’Avia, de Ca’l Amat, de Cal Sort, de Cal Argay,de Can Vert,  de Can Llabrés, de Can Garrido, ,Can Triola,, Can Figueres etc.

 

No podría pas obviar unes noies convidades de  Ca l’Amich de Palau , la Mariona, la Rosina i la Matildeta . Elles internes en un col.legi de monges de Figueres, portaven tots els joves de Palau entusiesmats i ansiosos de treure-les a ballar. I parlant de convidades, també recordo  unes cosines d’en Joan Corney que gairabé  cada any ens solien acompanyar. També una convidada molt bofona de Ca’l Vert, la Rosa Guinó de Sant Joan de Mollet i que tots desitjavem treure-la a ballar.

 

 Després d’uns  anys d’ensupiment de la nostra festa  surgeix un nombrós grup d’unes 30 persones del poble, gairebé tots companys de la meva infantesa, que s'engresquen  a aixecar encara  més alt  si cap el llistó de les celebracions dels anys 60.  Organitzaren els actes en honor del patró  Sant Miquel  desde l’any 1981 fins el 1990.  Instauraren de nou el concurs de tir al plat a l’era de Can Sureda. Recordo en  Xico Torroella, en Francesc Garrido, i el meu germà en Lluís competint per veure qui trencava més plats. No els de casa, sino els que sortien de la llençadora. Com innovació, van instaurar  la  cursa popular  a peu pels barris de Palau, Afegiren la cantada d'havaneres a l'envelat i l’elecció de la Pubilla de Palau. Encara em sembla veure  la germana de la Montse Oliveres rebent  la banda de Pubilla de Palau amb el seu ram de flors. Una altre novetat va ser el partit  de solters contra casats a les instal.lacions que cada any ens ha cedit i patrocinat generosament  el col.legi Montessori-Palau.

Recordo l’envelat  renovat i espaiós amb tres files de llotjes laterals que donaven  un caire  festiu i majestuós a la nostra Festa. Tot el meu agraïment a aquells , aleshores joves , per haver-me fet  reviure la il.lusió que tots sentiem  d’aquells anys passats.

 

Després de 7 anys d’una festa minvada amb només una audició de  sardanes per Sant Miquel, un grup de  joves de Palau, entre els que hi havia els meus fills, van proposar-se tornar aixecar la  festa d´una manera renovada, amb grups de música més moderns i deixant de banda el classisme de les orquestres tradicionals.. Es van organitzar els actes a  la pista de futbol sala del Pabelló de Palau que generosament cedia el nostre Ajuntament. Van convidar Escoles de Ball per fer  exhibicions a càrrec d’ estudiants i professors. En Josep Fernàndez va animar al seu amic Rosell de  Vols en Globo,  a participar a la nostra Festa  aixecant  un globo al costat del  Pabelló de Palau per fer les delicies de petits i grans.

 

A partir del 2000 i fins el 2013, pren el relleu l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta.  El  secretari de l’Agrupació , ajudat per un grup de  socis i col.laboradors,  decideix  repartir de forma consensuada les activitats per mantenir  viu l’esperit  de la nostra festa . Dins els actes que cada any veniem cel.lebrant,  jo hi afegeiria com a novedosa  la caminada pels  massos de Palau que amb molt bon criteri va començar i disenyar en Joan Corney. Gràcies a la seva iniciativa ens  hem passejat per diferents indrets  i  llocs molt  tradicionals que pocs coneixiem. Aquesta caminada ha esdevingut cada any més popular i esperada.  Cal dir que desde l'any passat ha pres el relleu en Xavier Bosch a qui desitjem ho continüi per molts anys.

 

En la Revista de la Festa en demanen que expliqui alguna anècdota de la meva joventut, us he de dir que quan tenia 12 anys, en Joan Busso i jo vam anar a veure els Pastorets a les Monges del Bon Pastor, i a mitja part vam sortir a la plaça del devant  on hi havia  aparcat un Biscuter, aquells cotxes petits que fins i tot els podies portar a sota el braç. Fen una mica de broma li vam donar una enpenta i el cotxe va rodolar avall fins caure per un estimbat d'uns 20 o 30 metres al camp de sota. Nosaltres espentats vam corre cap a casa i  quan el seu propietari va sortir es va trovar que no hi havia el cotxe i va pensar que li havien robat.

L'endemà en fer-se de dia el veieren estimbat a baix el camp i per sort no li havia passat res.

 Tot el poble anava plè de comentaris, però com un dels protagonistes era el fill de l'alcalde,no ens va pasar res. O sino potser hauríem dormit algun dia a la garjola.

 

Com a cloenda,  agraïr a en Xavier Bosch  l’esforç que  desde 2013 està fent en el format de la nostra revista de Festa Major, amb la col.laboració del president de l'Agrupació Jesús Rodriguez i altres membres de l'Agrupació i també amb la del president  i vice-president de l’Asociació de veins , Srs Roma Monreal i Josep Fernandez a fi de que la nostra festa no decaigui.

 

Desitjo que no defalleixin en aquesta tasca i ens permetin gaudir d´aquests actes de Festa Major durant molts anys, sense oblidar el suport dels anunciants, Ajuntament  de Girona, col.legi Montessori-Palau, Forn Cresell Fruiteria Palau, Residencia de la  Gent Grand, Carnisseria Jordi i altres que cada any amb el seu ajut fan possible aquesta festa .

 

Que Sant Miquel, el nostra patró ens guardi de tot mal i ens doni salut per poder gaudir per molts anys d´un dia com avui.

 

Declaro així  oberta la Festa Major de Palau Sacosta.

 

Visca la nostra Festa Major !!!!!!

 

Isidre Vall-llosera

29/09/2016

 Benvolguts veïns i veïnes de Palau-sacosta,

Volem demanar-vos que COMPARTIU EL TEMPS jugant a les cartes, al dòmino o al parxís amb els veïns i veïnes de la Residència de la Gent Gran de Palau.

La Carme Melero, dinamitzadora del centre, necessita la vostra col.laboració el divendres 30 de Setembre, a les 16 de la tarda. Serà només una horeta del vostre temps, us ho agrairan.

Us hi esperem !!! Moltíssimes gràcies.

Lloc: Residència de la Gent Gran de Palau-sacosta. C/ Jocs Olimpics.
Data: 30 de Setembre - 16h.

 
 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
28/09/2016

 PROGRAMA :

 
DIUMENTGE 25 DE SETEMBRE
 
Ales 10.00, al camp de futbol del Montessori, XXVI PARTIT DE FUTBOL entre joves i veterans
 
DIVENDRES 30 DE SETEMBRE
 
A les 16.00 a la residència de Gent Gran de Palau, COMPARTIM EL TEMPS entre veïns i residents
 
DISSABTE 1 D'OCTUBRE
 
A LA PISTA DE BASQUET DEL C/ JOCS OLÍMPICS
 
A les 16.00 CONCURS INFANTIL DE DIBUIX
 
A les 17.00 ESPECTACLE INFANTIL amb Atrapa-somnis
 
A les 18.00 XOCOLATADA amb melindros
 
A les 19.00 CONCURS " PALAU TÉ TALENT"
MAGNIFICS PREMIS PER A TOTS ELS PARTICIPANTS.
INSCRIPCIONS: agrupacioculturalpalau@gmail.com
 
A les 20.30 PREGÓ DE FESTA MAJOR 
 
A les 20.45 CONCURS DE COQUES
 
A les 21.00 SOPAR POPULAR
 
A les 21.30 BALL DE FESTA MAJOR amb SONA BÉ
 
DIUMENTGE 2 D'OCTUBRE
 
A les 11.00, a la Parròquia de sant Miquel de Palau,OFICI SOLEMNE acompanyat amb la coral S.MIQUEL
 
A les 11.45, a la plaça de l'església, audició de SARDANES amb la cobla la Bisbal Jove.
 
DIUMENTGE 9 D'OCTUBRE
 
A les 10.00 Passejada guiada " CONEIXEM PALAU".  Sortida davant del bar Boston ( c/ Jocs Olímpics )

19/09/2016

  proper dia 13 d’octubre

Imatge de complement Ampliar imatge
31/08/2016

 

Inicien les obres del local social de Palau-sacosta

07/07/2016

Si tens un comerç  i vols col·laborar a fer més gran la festa major del barri pots comprar un espai publicitari al programa de mà

Email.    agrupacioculturalpalau@gmail.com

Imatge de complement
03/07/2016

 

dimarts 5 de juliol de 2016 Us hi esperem!!!!!!

Hora: A les 19,30 h del vespre

Lloc: Residència Geriàtrica de gent gran de Palau-sacosta

 

situada al carrer Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos.

Imatge de complement Ampliar imatge
08/06/2016

REVETLLA SANT JOAN A PALAU-SACOSTA 

02/06/2016

 BENVOLGUTS  VEÏNS I VEÏNES DE PALAU-SACOSTA-AVELLANEDA-MAS XIRGU,

 

Un any més podem votar els pressupostos participats.

És una oportunitat per decidir en què volem invertir al nostre barri una part del pressupost municipal.

Les necessitats de les nostres zones són moltes i molt diverses. Però, si fem junts les demandes de cada indret, tenim més força que si les fem individualment.

Som una Associació de Veïns i Veïnes molt jove, però amb una Junta molt dinàmica i amb ganes de treballar per a tothom. És cert que ens manca un local propi -i no un de provisional com fins fa poc- on puguem trobar-nos, organitzar-nos i dur a terme tot allò que el conjunt del veïnatge i les entitats i associacions proposin en cada moment.

Ara arriba aquesta oportunitat. L’Ajuntament ha aconseguit poder-nos cedir l’ús, com a Local Social convenientment arranjat, de l’antiga casa  del director i la del conserge de la Residència Assistida de Gent Gran La Creu de Palau. Serà un primer pas indispensable per consolidar el treball iniciat i aprofitar també la riquesa dels boscos del nostre entorn.

Tothom haurà rebut a la bústia una credencial per fer ús del vot electrònic des del dia 1 al dia 12 de juny d’una manera ben senzilla (el dissabte 4, de 10 a 14h, als vuit centres cívics de Girona, si cal, us ajudaran a emetre el vot només portant el DNI i la carta amb la vostra credencial).

ENGUANY VOTAR ÉS MOLT FÀCIL.

APROFITEM AQUESTA OPORTUNITAT.

TENIM TEMPS FINS EL DIA 12, PERÒ NO HO DEIXEM PER DEMÀ.

TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES PODEM FER ÚS DEL NOSTRE DRET DE VOT.

SOM CIUTADANS QUE VOLEM SER TINGUTS EN COMPTE.

PARTICIPEM-HI, DONCS.

QUANTS MÉS SIGUEM, MÉS FORÇA TINDREM. 

VOTACIÓ ELECTRONICA Ampliar imatge
01/06/2016

 

Pressupostos participats 2016

Imatge de complement Ampliar imatge
14/05/2016

 

Aquest any podeu votar electrònicament de l’1 al 12 de juny amb les credencials de vot . Es tracta d’una clau personal que us permetrà realitzar el vot de manera fiable i segura des de qualsevol mitjà tecnològic (telèfon mòbil, tauleta, ordinador...) seguint les instruccions que s’especifiquen. Aquest mitjà també garanteix el compliment de la normativa de protec- ció de dades de caràcter personal. 

Imatge de complement Ampliar imatge
19/04/2016

4a. Marxa Solidària de Palau

Imatge de complement Ampliar imatge
18/04/2016

 Tertúlia de veïns, a Fem Girona amb associacions de veïns amb Eduard Herrero i Ramon Macaya, deSanta Eugènia·Can Gibert; Romà Montreal, de Palau-sacosta; Josep Plazas Lites, del Güell·Devesa; i Miquel Àngel Garcia, de Mas Ramada

Imatge de complement Ampliar imatge
24/03/2016

 V CAVALCADA DE SANT ANTONI

Sortida : 11,30h  Camp de Mart del parc de la Devesa

Lliurament de recorts: 13,30h Plaça de Sant Feliu

Imatge de complement Ampliar imatge
11/03/2016

 DESÈ CONCERT DE MÚSICA SACRA A PALAU-SACOSTA

 LLOC/ I DIA 
 
PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL DE PALAU-SACOSTA
 
DIMENGE, 13 DE MARÇ DE 2016 A LES 7 DE LA TARDA 
 
 
GIRONA  13-III-2016

Imatge de complement Ampliar imatge
09/03/2016

 Plantada d´alzines al Bosc de la Pabordia
Es tracta d'un projecte dels pressupostos participats del barri de Palau-Sacosta que s'ha dut a terme en col·laboració amb l'associació de veïns.I alumnes de l'escola del Bosc de la Pabordia

Imatge de complement Ampliar imatge
04/03/2016

 REUNIÓ SUSPESA

08-03-2016

 A les 19,30h Reunió Taula de Neteja amb la regidora de barri M. Àngels Planas, el regidor de Sostenibilitat Carles Ribas i el Cap d'Àrea Narcís Sastre obert a tots els veïns. 

a l'Aula de la Residència de Gent Gran, situada al c/ Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos:

 LA REUNIÓ S'HA SUSPES A ULTIMA HORA , PEL TEMA DE CAMBI DE ALCALDE DE GIRONA 

Imatge de complement Ampliar imatge
02/03/2016

 PRESENTACIÓ DE ROMÀ MONREAL , PRESIDENT DE AAVV DE PALAU-SACOSTA 

Imatge de complement Ampliar imatge
02/03/2016

 

INTERVENCIÓ DEL SR. JOAN CORNEY A LA REUNIÓ AMB L'ALCALDE DE GIRONA ALBERT BALLESTA

Imatge de complement Ampliar imatge
26/02/2016

Fica cullerada al Teu barri

Imatge de complement Ampliar imatge
17/01/2016

 FES-TE SOCI

SOL.LICITUD D'ALTA COM A SOCI/A.

Imatge de complement Ampliar imatge
08/01/2016

 FESTA DE SANT ANTONI 

Palau-sacosta, 17 de Gener 2.016 

Imatge de complement Ampliar imatge
05/01/2016

 Reunió de la Junta de l’Associació de Veïns de Palau-sacosta, pel dilluns dia 11 de gener de 2016, a les 20:30 hores a l'Aula de la Residència de Gent Gran, situada al c/ Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos, 

Imatge de complement Ampliar imatge
27/12/2015

 En nom de l'Agrupació Cultural i Recreativa manifestar-vos l'agraïment per mantenir any rera any aquest entusiasme per fer "caliu" nadalenc a la gent que més ho necessita.

La solidaritat no té edat!
Enhorabona a tot@s!

Imatge de complement Ampliar imatge
24/12/2015

 Diumentge 27 de desembre a les 4 de la tarde , com sempre a la Residència d'Avis de Palau

19/12/2015

 17.12.2015 | 07:16

 

El ple municipal de Girona va aprovar dilluns a la nit la modificació puntual del Pla General que ha de permetre l'ampliació del supermercat Novavenda que hi ha a la Creu de Palau. El canvi permetrà que l'equipament comercial sumi 552 metres quadrats als 625 metres quadrats ja existents i propiciarà nou llocs de treball. 
Tots els grups municipals de l'Ajuntament hi van votar a favor a excepció de la CUP, que es va abstenir en considerar que, de fet, es tracta d'una regularització, i perquè tem que els llocs de treball que generi l'establiment acabin essent temporals i precaris. 
La modificació ara ha de rebre el vistiplau de la comissió territorial d'Urbanisme. La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, va explicar que els canvis no suposen un increment de sostre edificable i que l'ampliació servirà, sobretot, per augmentar l'apartat d'alimentació. En aquest sentit, va exposar que un informe de l'àrea de promoció econòmica exposa que la zona té només quatre establiments d'alimentació. 
La modificació, sol·licitada pel mateix establiment comercial, també permetrarà millores en els accessos i en una zona verda de l'entorn. Respecte a l'apunt del regidor de la CUP de Girona, Lluc Salellas, pel fet que es tractava d'una regularització, va deixar clar que l'«incompliment actual» es refereix únicament al fet que s'utilitza un lloc que ara és denominat com a lliure com a zona d'aparcament. 

Imatge de complement
13/12/2015

Twitter de L'associació de veins de Palau-sacosta

Imatge de complement Ampliar imatge
22/11/2015

 ARTESANIA I MUSICOTERÀPIA AMB FANG

Creació artesana de gerros amb música interactiva en directe

LLOC: RESIDÈNCIA ASSISTIDA CREU DE PALAU DE GIRONA SALA TEATRE PLANTA -1

DIA: DIJOUS, 26 DE NOVEMBRE DEL 2015, de 2/4 de 4 fins les 7 de la tarda.

ORGANITZA:

RESIDÈNCIA ASSISTIDA CREU DE

PALAU GIRONA.SISPAP

Secretaria d'Inclusió Social i de

Promoció de l'Autonomia Personal

LES PECES

S’EXPOSARAN I

VENDRAN A LA

RECEPCIÓ DEL CENTRE ELS DIES POSTERIORS!

TOTA LA

RECAPTACIÓ ÉS PER LA MARATÓ !!

COL·LABORA:

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I

VEÏNES PALAU-SACOSTA

Imatge de complement
21/11/2015

 Ja tenim You Tube

Imatge de complement Ampliar imatge
14/11/2015

 

L'Ajuntament no descarta fer canvis al POUM per impedir la instal·lació de l'activitat

Imatge de complement Ampliar imatge
14/11/2015

La sang que ha corregut a París també és la nostra

Imatge de complement Ampliar imatge
14/11/2015

 REFRESCAR  EL VOSTRE  FRANCES

Imatge de complement Ampliar imatge
11/11/2015

 En els estatuts de l'Agrupació cultural i recreativa de Palau-sacosta del 1986 ja era un objectiu aconseguir uns locals . I més darrerament , una i altre vegada , el 25 de Gener de 2010, L'Agrupació cultural , juntament amb tres comunitats de veïns de la zona... (no s'havia constituït encara L'Associació de veïns , peça clau per al barri )

Imatge de complement
11/11/2015

 

 L'Ajuntament ha impulsat onze taules de neteja i manté contacte directe amb els representants veïnals 

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
10/10/2015

 AV Palau-sacosta ha organitzat una passejada pels nostres boscos de Palau-sacosta, per poder-los conèixer millor, i poder tenir una idea més ben formada de cara a realitzar els projectes dels pressupostos participats. Com analitzar a on deixar unes zones més recollides per poder fer teràpies de salut, fer itineraris saludables, i com connectar amb les altres vies verdes dels barris limítrofs per fer l'anella verda, que estem treballant amb els altres 31 presidents de les AV de la ciutat, amb la finalitat de cohesionar els barris i comunicar-nos millor, pel be de la ciutat.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/10/2015

 VII PASSEJADA GUIADA 

" CONEIXEM PALAU-SACOSTA " .

 

Imatge de complement Ampliar imatge
19/09/2015

 FESTA MAJOR DE PALAU-SACOSTA 2015

 

 fotos de la festa Major ves  a  :  

Fotogaleries

Imatge de complement Ampliar imatge
14/09/2015

 L'AV Palau-sacosta ha organitzat una trobada tertúlia amb el nostre Alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó, qui ens explicarà els projectes del nostre barri i ciutat, com la cruïlla del Montessori-Palau,  els Boscos del nostre barri, comportament incívic amos de gossos, l'estat de la casa del director, expropiació del c/ Puigsacalm, rotondes del sector Girona 2, carrer Riu Brugent, entre altres temes. I comentarem els projectes dels Pressupostos Participats del 2015.

 

On podreu exposar la vostre opinió sobre qualsevol tema de barri que us preocupi al respecte.

 

Es la nostre manera d'apropar l'Alcalde a la ciutadania del nostre barri d'una manera constructiva i positiva i que tots vosaltres pugeu dir la vostra

 

 

 

Data: dimecres 16 de setembre de 2015       Us hi esperem!!!!!!

Hora: A les 20h del vespre

Lloc: Al Centre Social de l'AV Palau-sacosta situat al carrer

         Jocs Olímpics 1, baixos.

 

 

 

Romà Monreal i Bosch

President de l'AV Palau-sacosta

Imatge de complement Ampliar imatge
10/06/2015

 PALAU-SACOSTA

23 DE JUNY 2.015

A LA PISTA DE BÀSQUET DEL C/ JOCS OLIMPICS

REVETLLA DE SANT JOAN

A LES 21.00 SOPAR POPULAR

A LES 22.00 DISCJOCHEY

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
07/06/2015

 IV Cavalcada de Sant Antoni a la ciutat de Girona 07-06-2015, organitzada per "Associació Equus Girona", amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta.

 

Imatge de complement
28/04/2015

 Pla d’Acció Local 

 

ENTER.HUB
Presentació del projecte

 

Girona, 28 d'abril de 2015

Imatge de complement Ampliar imatge
19/04/2015

 habilitar una zona de pícnic amb barbacoes agrupades i tancades amb reixes. L’AV serà la responsable d’obrir aquestes barbacoes i fer complir el reglament d’ús d’aquest espai. La ubicació que proposen és al c. Jocs Olímpics de Barcelona, a la zona propera al seu local social, que està situat al núm. 1. Es proposa instal·lar mobiliari com taules i bancs de fusta i alguna pista de petanca amb travesses de fustes. 

Projectes que es votaran a la consulta dels pressupostos participats del barri a Palau-sacosta

NOM PROJECTE: Habilitar una zona de pícnic al carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona 

NOM BARRI: Palau-sacosta – Avellaneda – Mas Xirgu 

PRESSUPOST ACTUACIÓ: TOTAL (IVA inclòs) = 19.000 € 

Imatge de complement Ampliar imatge
16/04/2015

 1) Reforestar part de l’entorn del bosc jove de la Pabordia L’AMPA del Bosc de la Pabordia i l’AV de Palau-sacosta proposen reforestar els marges del bosc amb espècies autòctones per implementar un itinerari terapèutic i educatiu al Bosc de la Pabordia. Diuen que s’hauria de fer a la zona dels camps propietat de l’Ajuntament i seguint les directrius tècniques de l’enginyer Jaume Hidalgo i Colomé. Proposen que la direcció de l’Escola El Bosc de la Pabordia organitzi una passejada des de l’escola amb la direcció, els pares i alumnes, i l’AV i veïns de Palau-sacosta per anar a replantar. També proposen invertir en fer camins pels itineraris, basses d’aigua i/o tallar espècies. I elaborar fitxes d’educació ambiental. Es tracta de potenciar els espais connectors limitants al bosc. 2) Treure barreres en els boscos de Palau-sacosta L’AV de Palau-sacosta proposa treure les barreres en els boscos de Palau-sacosta que van des del Bosc de Mas Abella fins al bosc de darrera de l’església de Sant Miquel a fi de facilitar un itinerari de lleure i esport. Proposen: desplaçar la tanca metàl·lica, situada a la part baixa, a la part alta del marge que limita el solar de la Residència Geriàtrica amb el bosc; treure les barreres físiques als itineraris i facilitar alguns camins segurs amb el mobiliari adient;... L’AV de Palau-sacosta proposa que aquest projecte estigui lligat i doni continuïtat al projecte de recuperació de la zona de la Font de l’Abella del barri de Montilivi. 

Projectes que es votaran a la consulta dels pressupostos participats del barri a Palau-sacosta

NOM PROJECTE: Crear una ruta verda que connecti els boscos de Palau-sacosta 

NOM BARRI: Palau-sacosta – Avellaneda – Mas Xirgu 

PRESSUPOST ACTUACIÓ: TOTAL (IVA inclòs)  31.431 €  

Imatge de complement
16/04/2015

 

Projectes que es votaran a la consulta dels pressupostos participats del barri a Palau-sacosta

NOM PROJECTE: Instal·lar enllumenat al parc infantil de la plaça de Palau

NOM BARRI: Palau-sacosta – Avellaneda – Mas Xirgu

 PRESSUPOST ACTUACIÓ: TOTAL (IVA inclòs) = 6.000 € 

 

16/04/2015

 

Projectes que es votaran a la consulta dels pressupostos participats del barri a Palau-sacosta

NOM PROJECTE: Pavimentar un passadís municipal que dóna al carrer Can Prunell

NOM BARRI: Palau-sacosta – Avellaneda – Mas Xirgu

PRESSUPOST ACTUACIÓ: TOTAL (IVA inclòs) = 21.700 € 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
16/04/2015

Projectes que es votaran a la consulta dels pressupostos participats del barri a Palau-sacosta

 

 NOM PROJECTE: Asfaltar el principi del carrer del Mas Jardí (a partir de la rotonda) NOM BARRI: Palau-sacosta – Avellaneda – Mas Xirgu --

El fresat i asfaltat d’aquests metres del carrer Mas Jardí ascendeix a un total de: 25.000 € (IVA inclòs)

Imatge de complement
10/04/2015

 Palau-sacosta - Avellaneda - Mas Xirgu (53.716 €)

1-Crear una ruta verda que connecti els boscos de Palau-sacosta (31.431 €)

2-Habilitar una zona de pícnic al carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona (19.000 €)

3-Instal·lar enllumenat al parc infantil de la plaça de Palau (6.000 €)

4-Pavimentar un passadís municipal que dóna al carrer de Can Prunell (21.700 €)

5-Asfaltar el principi del carrer del Mas Jardí (a partir de la rotonda) (25.000 €)

Imatge de complement Ampliar imatge
03/04/2015


Els propers dies 7 i 8 d’abril , de 2/4 de 9h a les 19h, es tallarà el carrer Sarriera per a la realització de les feines de fresat i asfaltat del carrer.

Imatge de complement Ampliar imatge
21/02/2015

 Dimarts 24 de Març 2015  

21:00 h lloc  Local social c/ Jocs Olimpics de barcelona 1

Article 4. Les Assemblees de Barri Les Assembles de Barri estaran formades pel regidor/a de Participació Ciutadana, el regidor/a d’Hisenda, el regidor/a de barri i els presidents de les associacions de veïns que hi ha en el barri. També formaran part d’aquest òrgan les entitats que tinguin el seu àmbit territorial d’actuació en aquest barri i estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona. Les Assemblees de Barri seran obertes a tots els veïns i veïnes. Així mateix, si una Assemblea de Barri així ho decideix, podran formar-ne part entitats que el seu àmbit d’actuació sigui la ciutat, sempre que estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona. A efectes de votacions, només podran votar les entitats i cadascuna tindrà un vot. 

Imatge de complement Ampliar imatge
21/02/2015

 "La intenció és establir límits més reduïts que els previstos en l'exempció anterior, de manera que no tindrien l'obligació de declarar aquelles entitats els ingressos totals de les quals no superin els 50 000 euros anuals i que tinguin uns ingressos corresponents a rendes no exemptes sotmeses a retenció que no superin els 1000 euros anuals".

Imatge de complement
20/02/2015

 Hola a tots , el proper dimarts dia 10 de Març  de 18:30 a 19:30 el Regidor Carles Ribas vindra  al nostre local a fer una xerrada , sobre el procés participatiu de la Devesa 

Esteu tots convidats 

Imatge de complement Ampliar imatge
14/02/2015

 

  Al local social de  Palau-sacosta, ens vàrem reunir unes 9 persones veïnes del barri per veure en primer lloc com la regidora d'Hisenda,  Maria Àngels Planas presentava resumidament el pressupost d'enguany . També varen presentar els projectes que s'havien rebut a l'Ajuntament per part de particulars i de les entitats.

Imatge de complement Ampliar imatge
08/02/2015

 

 

Benvolguts/des,

 

Els Pressupostos Participats dels Barris s'han tornat a posar en marxa amb la novetat que en aquesta tercera edició es destinaran 1.200.000 € per a invertir en els barris.

 

Per aquest motiu, ens plau convocar-vos a l’Assemblea de Palau-sacosta pels Pressupostos Participats del 2015, prevista per al dijous 12 de febrer, a les 20.00 h, al local social de Palau-sacosta (c. Jocs Olímpics de Barcelona, 1) amb l’ordre del dia següent:

 

1.     Presentació del Pressupost Municipal per al 2015

 

2.     Constitució de l’Assemblea de Barri

 

3.     Informació sobre el procés de Pressupostos Participats dels Barris i la quantitat assignada al barri

 

4.     Presentació de propostes ciutadanes i les de les entitats del barri.

 

5.     Debat per escollir les propostes que es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica que emetrà els informes pertinents de cadascuna.

 

 

 

Atentament,

 

 

M. Àngels Planas i Crous           Eduard Berloso i Ferrer

Tinenta d’alcalde i regidora        Regidor de Serveis Socials,

d’Hisenda i Règim Interior          Cooperació i Participació

 

 

Girona, 6 de febrer de 2015