Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES PALAU-SACOSTA

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

09/10/2017
ACLARIMENT FESTA MAJOR PALAU-SACOSTA 2017

Benvolguts amics,

 

Ara que la festa ja s´ha acabat, us voldríem fer uns comentaris referents a la modificiació d´alguns actes de la festa Major , fet que ha comportat que algú s´hagi sentit molest.

 

La Festa de Palau és una celebració festiva que està oberta a tothom; a gent jove, a gent gran, a gent de dretes, d´esquerres, independentistes, no independentistes, solters, casats, etc.., és a dir, tothom hi està convidat, independentment de com sigui o de com pensi.

 

Malgrat que cada membre de la comissió de festes té el seu propi parer sobre la situació política actual, sempre hem intentat mostrar-nos “neutrals” per tal que ningú es senti exclòs. És per això que mai hem permès que durant els actes de la festa es pengin ni estelades ni banderes espanyoles.

 

El diumenge 1 d´octubre a conseqüència de la celebració del referendum, poquíssima gent va assistir a la Missa (18 persones i els membres de la coral) i tot feia preveure que a les sardanes també hi assistirien molt poques persones, fet que deslluiria moltíssim la celebració. És per aquesta raó que, consensuadament es va decidir traslladar les sardanes al pavelló de Palau, on molta gent va poder ballar-les.

 

Malauradament, el dissablte anterior, el dia 30 de setembre, la pluja va fer acte de presència i va fer suspendre el concurs “Palau té talent”, el pregó, el sopar i el ball. Es va decidir posposar-ho pel dissabte 7 d´ Octubre.

 

Preparar tots aquests actes i especialment el sopar, requereix molta feina per part de la comissió de festes. Pero tot aquest esforç queda compensat veient com la gent gaudeix de la festa. Personalment no hi ha res que ens satisfaci més que rebre les felicitacions i l´agraïment de la gent després d´haver gaudit d´una bona nit de festa major.

 

El dimarts passat 3 d´Octubre, la situació política a Catalunya era molt convulsa i preocupant. Ningú no sabia què passaria els dies posteriors. Hi havia qui deia que el president Puigdemont convocaria un plè al Parlament el divendres, fet que podia suposar una contundent resposta del govern de Madrid. Hi havia qui deia que potser s´aplicaria el article 155 i que s´empresonaria el Govern català, també hi havia gent que deia que no passaria res. Ens trobàvem doncs, davant una situació de incertesa molt gran.

 

Davant d´aquesta situació d´incertesa que podria haver provocat que molta gent no assistís al sopar i al ball, nosaltres dos (Xavier Bosch i Jesús Rodríguez) com a màxims responsables de la festa de Palau, vàrem decidir suspendre tots els actes previstos pel dissabte 7 d´octubre. No ens podíem arriscar que el dissabte passés el que va passar el diumenge anterior amb les sardenes, és a dir, que es produís algun acte o manifestació que fés que la gent no vingués.

 

Us imagineu que tinguessim preparat el sopar per 250 persones, el que implicava tornar a contractar l´ escenari, lavabos, taules i cadires, descongelar la carn que vam haver de congelar el dilluns, tenir fet tot el pa, haver de pagar l´orquestra, etc, i que el divendres passés “algo” que fes suspendre la festa o que no vingués ningú ???. No podíem assumir aquest risc.!!!

 

 

El mateix dimarts vam avisar a l´orquesta (era el darrer dia que teniem per anular-ho) i al pregoner, en Joan Fausellas, que va entendre perfectament la decissió presa. De fet, el seu poble natal, Medinyà, també ha suspès la festa major per les mateixes raons.

 

La passejada popular que avui hem celebrat, a diferència del sopar, no requereixen practicament tasques prèvies, per lo que en al cas que s´hagués hagut de suspendre, aquesta decissió és podria haver près inclús avui mateix.

 

Tots els membres de la comissió de festes dediquem de forma altruista part del nostre temps a poder mantenir aquestes celebracions tradicionals, ho fem de la millor manera que sabem i podem , i per tant ens sap molt de greu que hi hagi qui s´enfadi. Però bé, aquestes comentaris lluny de desanimar-nos, ens fan més forts per poder-vos oferir l´any vinent una extraordinària festa de Sant Antoni i de Sant Miquel.

 

Visca Palau-sacosta

 

Jesús Rodríguez i Xavier Bosch 

Imatge de complement Ampliar imatge